Maenza: Türkiye Afrin’den çekilmelidir

Maenza: Türkiye Afrin’den çekilmelidir

.

A+A-

ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu Başkan Yardımcısı Nadine Maenza, Afrin’in Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından kontrol edilmesinin üçüncü yıl dönümü vesilesiyle görüntülü bir mesaj yayımladı.

Nadine Maenza yayımladığı mesajda, Türkiye’nin Afrin ve Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi için ABD yönetiminden baskı yapmasını önerdiklerini belirtti.

Bölge halkının, vahşice saldırılarda ailesi ve yakınlarını kaybedenlerin, toprak ve toplumlarından koparılanların yanında olduklarını dile getiren Maenza, “18 Mart 2018 günü Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu, Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e saldırarak yüzlerce sivili öldürdü, etnik ve dini azınlıklara karşı vahşice uygulamalar gerçekleştirdi ve yüzbinlerce kişinin zorla göç etmesine neden oldu” dedi.

Bölgede gerçekleşen hak ihlalleri hakkında bilgi veren Maenza, “Komisyonumuz, ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu, cinayet, cinsel saldırı, kaçırma ve ibadet yerlerinin yıkılması gibi ihlalleri belgelemiştir. Hristiyan ve diğer etnik ve dini yapıya mensup insanların tutuklanmasını üzüntü ile karşılıyoruz” ifadesini kullandı.

Maenza görüntülü mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye ve muhalefet, Özerk Yönetim’den farklı bir hüküm sürüyor. Hatırlamalıyız ki Özerk Yönetim döneminde herkes din ve düşüncesinde özgürdü. Uluslararası Af Örgütü (Amnisty International), İnsan Hakları Gözlemevi ve hatta Birleşmiş Milletler gibi bağımsız kuruluşlar da raporlarında, Afrin’de yaşananların “Savaş ve İnsanlık Suçu” kapsamına girdiğine vurgu yapıyor. 

Komisyonumuz, Afrin ve Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi için ABD yönetiminden Türkiye’ye baskı uygulamasını önermiştir. Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi çağrısında bulunduğu ve soykırımla suçladığı için Avrupa Birliği’ne teşekkür ediyorum.

Bugün önemli bir gün. Uluslararası toplum Özgür Afrin’i destekliyor ve işlenen suçlardan Türkiye’yi sorumlu tutuyor.”


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.