Macron'dan Neçirvan Barzani’ye Kürtçe cevap

Macron'dan Neçirvan Barzani’ye Kürtçe cevap

.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başkan Neçirvan Barzani’nin Erbil gezisine ilişkin paylaşımına Kürtçe yanıt verdi. Macron, “Fransa, Kürt savaşçıların IŞİD’e karşı verdiği mücadeledeki kararlılığını asla unutmayacaktır” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 28 Ağustos’ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen “İşbirliği ve Ortaklık Konferansı”nın ardından aynı akşam beraberindeki heyetle birlikte başkent Erbil’e geldi.

29 Ağustos günü önce Musul’u ziyaret eden Macron, ve burada çatışmalarda zarar gören tarihi Nuri Camisi’ni ve Meryem Ana Kilisesi’ni gezdi.

Öğleden sonra Erbil’e gelen Macron, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq ile görüştükten sonra Başkan Barzani ile de bir araya geldi.

Emmanuel Macron, IŞİD tarafından şehit edilen Peşmerge Hucam Surçi’nin ailesi ve kadın Peşmerge birliği ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ülkesine döndü.

“Kürdistan ve Fransa arasındaki dostluk sürecek”

Macron’u Erbil Uluslararası Havalimanı’nda sıcak bir şekilde karşılayan Başkan Neçirvan Barzani, havalimanından ayrılırken Fransa Cumhurbaşkanı’nın bindiği makam aracını kullanmıştı.

Barzani, bu ziyaretin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Arkadaşım Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Kürdistan’da ağırlamaktan mutluluk duydum. Fransa'nın sarsılmaz desteği için minnettarım. Kürdistan ve Fransa arasındaki dostluk sürecek” dedi. 

“Sevgili Neçirvan’a bu karşılama için teşekkür ederiz”

Emmanuel Macron da Neçirvan Barzani’nin twittini alıntılayarak yanıt verdi.

“Dün Irak gezimi Erbil'de bitirmek istedim” diyen Macron, “Fransa, Kürt savaşçıların IŞİD’e karşı verdiği mücadeledeki kararlılığını asla unutmayacaktır. Sevgili Neçirvan’a bu karşılama için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Macron aynı tweeti Kürtçe (Soranca) de paylaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.