Macron’dan Dağlık Karabağ açıklaması: Yanlarındayız

Macron’dan Dağlık Karabağ açıklaması: Yanlarındayız

.

A+A-

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan ateşkes anlaşmasından sonra, Dağlık Karabağ bölgesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Ermenistan’ın yanında olduklarını açıkladı.

Yaşanan çatışmalardan dolayı hasar gören Dağlık Karabağ için insanı yardım göndereceklerini ileten Macron, Fransa’daki Ermenileri temsil eden bir heyet ile Elysee Sarayı’nda görüştü.

Macron, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü söyleyerek, Dağlık Karabağ’daki tüm taraflar için adil, kalıcı ve kabul edilebilir bir siyasi çözüm oluşturmaya hazır olduğunu söyledi.

Macron ayrıca, Dağlık Karabağ çatışmasında imzalanan ateşkesten sonra Ermenistan'a tıbbi bir misyon gönderme kararı almıştı.

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-YvesLe Drian, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan anlaşma hakkında  "Yine de taraflar arasında çatışmanın uzun vadeli çözümüne yönelik görüşmelerin yeniden başlatılması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Müzakerelerin yakın zamanda yeniden başlaması gerektiğini söyleyen Le Drian, çatışma ortamı nedeniyle yerinden edilen insanları da kapsaması gerektiğini ve müzakereler, Dağlık Karabağ'ın gelecekteki statüsünü tanımlamalı dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.