Macron, Putin’in siyasi ve ahlaki ilkelere saygı duymamasını eleştirdi

Macron, Putin’in siyasi ve ahlaki ilkelere saygı duymamasını eleştirdi

.

A+A-

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’daki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve Fransa’nın yaptırımlarla Rusya’ya baskı yapmaya devam edeceğini söyledi.

Macron, LCI televizyonuna bugün verdiği demeçte, “Durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. İnsanlar ölüyor. Ateşkes sağlamayı başaramadık” diyerek, yaptırımlarla Rusya’ya baskı uygulamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Fransız lider, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukraynalıların sadece Rusya ve Belarus’a geçişi için insani koridorlar oluşma önerisiyle siyasi ve ahlaki ilkeleri göz ardı etmesini de eleştirdi.

Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova Fransa’dan Rusya’nın ülkedeki resmi misyonlarını korumasını istedi.

Zaharova bugün yaptığı açıklamada, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Rus İşbirliği Ajansı Ofisi’ne molotof kokteyli saldırı düzenlendiğini bildirerek, “Fransız makamlarının resmi kurumlarımızın güvenliğini sağlamasını talep ediyoruz” dedi.

Söz konusu saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını söyleyen Zaharova, “2022’den önce Ukrayna’daki Rus misyonları bu tür saldırılarla düzenli olarak hedef alınıyordu. Bu nedenle, bu tür aşırılık yanlısı eylemlerin, Rus ordusunun özel operasyonuyla bağlantılı bir tür ‘haklı öfkeymiş’ gibi gösterilmesine gerek yok” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.