Macron: Bu saldırı değerlerimize karşı yapıldı,  ama asla teslim olmayacağız

Macron: Bu saldırı değerlerimize karşı yapıldı,  ama asla teslim olmayacağız

.

A+A-

Fransa’nın Nice kentinde bir kilisede üç kişinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıyla ilgili konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Bu değerlerimize karşı düzenlenen bir saldırı, hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Saldırının gerçekleştiği Notre-Dame Kilisesi'ne gelerek incelemelerde bulunan Macron, "Buradan bütün ulusun, Fransa'daki ve yurt dışındaki tüm Katoliklerle beraber olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bir kez daha saldırıya uğruyorsak, bu bizim değerlerimiz ve özgürlüğümüze karşı. Ama topraklarımızda özgürce inanmaya devam edeceğimizi ve hiçbir teröre teslim olmayacağımızın garantisini veriyorum. Bunu büyük bir açıklıkla söylüyorum, pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Macron konuşmasının devamında, "Fransa'da sadece bir topluluk var, o da ulusal topluluktur. Bu zamanlarda birlikteliğimizi korumalıyız ve kesinlikle bölünme ruhuna teslim olmamalıyız" dedi.

Emmanuel Macron, ibadethanelerin ve okulların korunmasının güçlendirileceğini ve koruma misyonu üstlenen "Sentinel" Operasyonu kapsamında konuşlandırılan asker sayısının 3 binden 7 bine çıkarıldığını ifade etti.

Ülke genelindeki okul ve ibadethanelerin güvenliğinin de artırılacağını bildiren Macron, yarın düzenlenecek Savunma Konseyi toplantısında yeni kararların alınacağını söyledi.

Nice’deki saldırı

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi'nin içinde ve dışında düzenlenen bıçaklı saldırıda biri kadın 3 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Saldırgan yakalanırken, Fransa Terörle Mücadele Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Bu saldırıların ardından ülke genelinde terör alarmı en üst seviyeye çıkartıldı.

Fransız makamlar, İbrahim adında 21 yaşındaki saldırganın Tunus vatandaşı olduğunu ve son dönemde Fransa’ya sığındığı bilgisini paylaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.