Lice’deki ev saldırısına jandarma 16 saat sonra baktı

Lice’deki ev saldırısına jandarma 16 saat sonra baktı

.

A+A-


Lice’de Mehmet Şah Bozkuş’un evine gece yarısı yapılan silahlı saldırı sonrası aranan jandarma karakolu, olay yerine 16 saat sonra geldi.
 
Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Bağlan (Mişrif) Mahallesi’nde önceki gün saat 23.00 sıralarında, Mehmet Şah Bozkuş isimli yurttaşın evine iki defa otomatik silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıda evde bulunan 2’si çocuk 6 kişi yara almadan kurtuldu. 70’e yakın mermi kovanının bulunduğu ev hasar gördü. Saldırı, trafo kolunun çekilmesinin ardından gerçekleşti. Saldırı anı ve sonrasında jandarma olay yerine, “terör bölgesi” olduğu gerekçesiyle gelmedi. Sabah saatlerinde muhtar aracılığıyla numuneleri alan Jandarma, 16 saat sonra olay yeri incelemesi yaptı.
 
‘1 SAAT SÜRDÜ’
 
Saldırı esnasında evde bulanan 6 kişiden biri olan Bermal Demirbaş, saldırının 1 saat sürdüğünü söyledi. Silah sıkan kişilerin direk öldürme amacı taşıdığını vurgulayan Demirbaş, yaralandıktan sonra hastaneye yetişmemek için arabaların da hedef alındığını belirtti. Saldırıdan sonra Jandarmayı aradıklarını, ancak kimsenin gelmediğini aktaran Demirbaş, köylülerin gelmemesi halinde ölmüş olabileceklerini ifade etti: “Normalde bir olay olsa helikopterlerini dakikasında kaldırıyorlar, ama burada can güvenliğimiz olmamasına rağmen gelmediler. Şahsen silah olsaydı karşılık verirdim” dedi.
 
‘GELEMİYORUZ’
 
Saldırı anına tanık eden Seçil Bozkuş ise yaşananları şöyle anlattı: “Mutfakta oturuyorduk. Sıktıkları sırada arka odalara kaçtık. Çocukları dolaplara sakladık,  yere uzandık. Burada jandarmayı aradım. Jandarma karakola bağladı. İlgileneceğiz dediler. Köylüler o sırada dışarı çıkmaktan korktular. Çünkü bir çatışma olduğunu düşündüler. Trafoyu açmaya gittiler. Elektrikler geldikten sonra evden dışarı çıktık, tekrardan saldırıya uğradık. Daha sonra silah sesleri kesildi. Jandarmaya tekrar aradık; ‘Terör bölgesi olduğu için gelemiyoruz, yarın sabah geleceğiz’ dediler. Muhtar kovanları toplayıp karakola götürdü. Dün (önceki gün) akşam saat 22’de olay meydana geldi, Jandarma bugün öğlen saat 3’te buradaydı.”
 
‘BİRİLERİ GİTMEMİZİ İSTİYOR’
 
Askerlerin kendilerine saldırının korkutma amacıyla yapılabileceğini söylediğini aktaran Bozkuş, “Açıkçası biz böyle düşünmüyoruz. Sıktıkları sırada pencerede olsaydık, ölmüş olacaktık. 60-70 civarında uzun namlulu silahlardan kurşun sıkıldı. Bize denk gelebilirdi. Şans eseri kurtulduk. Olay planlı bir şekilde gerçekleşti. Pandemi nedeniyle köyde kalıyoruz. Sanki birileri köyde kalmayın, buradan gidin diyor" dedi.
 
‘OLAY AYDINLATILSIN’
 
Saldırıyla babasının tutuklanması arasında bir bağ kurmakta emin olamadıklarını söyleyen Bozkuş, “Kimseye karşı bir kinimiz, nefretimiz yok. Kimseye zarar vermedik bugüne kadar. Bu olayın savcılık tarafından soruşturulması gerekiyor. İstiyoruz ki bu olay açığa çıksın. Gizlenmesin” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.