Libya Dışişleri Bakanı: Tüm paralı askerler ülkeyi derhal terk etmeli

Libya Dışişleri Bakanı: Tüm paralı askerler ülkeyi derhal terk etmeli

.

A+A-

Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş, Libya topraklarındaki tüm yabancı birlikler derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ifade etti.


AFP'nin haberine göre, Bakan Menguş, Trablus'ta Fransız, Alman ve İtalyan meslektaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında, "Bütün paralı askerlerin ülkemizden derhal çıkması gerektiğini belirtiyoruz" dedi. 

Libya Ulusal Birlik Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile başkent Trablus'taki Başbakanlık ofisinde ortak basın açıklaması yaptı.
 
Menguş, Libya'nın istikrarının bölge ülkelerinin yanı sıra Avrupa'nın istikrarı için de olumlu yansımaları olacağını vurguladı.
 
Ulusal Birlik Hükümetinin dış politika stratejisinde "Libya'nın egemenliği ilkesinin tartışma konusu olamayacağını" belirten Menguş, "Tüm paralı askerlerin acilen ülke topraklarından çıkması gerektiğini vurguluyoruz." dedi.
 
Menguş ayrıca, Avrupalı mevkidaşlarıyla Libya'daki elçilikler ve konsoloslukların açılması işlemlerinin hızlandırılmasının ve vize işlemlerinin Libya dışında değil, içinde yapılmasının gerekliliği hakkında görüştüklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.