Lavrov Türkiye'yi suçladı: HTŞ'ye göz yumuluyor!

Lavrov Türkiye'yi suçladı: HTŞ'ye göz yumuluyor!

.

A+A-

 Rusya, Birleşmiş Milletler tarafından Suriye’nin güneyine gerçekleşmesi planlanan insani yardımların ulaştırılabileceğini ancak bu güzergahın Türkiye tarafından yapılmasına karşı olduğunu bildirdi.

Associated Press (AP) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres’e gönderdiği yakın tarihli bir iletiye dayandırdığı haberinde, Lavrov’un söz konusu insani yardımların Türkiye üzerinden gönderilmesine karşı olduğunu bildirdiğini belirtti.

Lavrov iletisinde, bölgeye yapılan uluslararası ve ulusal yardımların, “Türkiye’nin göz yumduğu Heyet Tahrir el-Şam örgütü tarafından engellendiğini” söyledi.

Lavrov açıklamasında yapılması gereken yardımların engellendiğine dikkat çekerek “ Ne yazık ki Türkiye’nin yapılacak olan yardımlara yönelik olumlu mesajları, gerçek olmaktan çok uzak” dedi.

Rusya’nın 2020 tarihinde Türkiye’den Suriye’nin kuzeybatısına gerçekleştirilen uluslararası insanı yardım teslimatları için kullanılan sınır kapılarını dörtten ikiye indirilmesi durumunu Rusya için bir zafer olarak niteleyen AP, daha sonra BM’yi veto hakkını kullanmakla tehdit edenRusya’nın, bu sınır geçiş noktalarını tek bir kapı ile sınırlandırmayı başardığını vurguladı.

AP’de yer alan habere göre, Rusya söz konusu insani yardımların çatışma hatları üzerinde bulunan güzergahlardan yapılmasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.