Lavrov: Irak’ın her türlü askeri ihtiyacını karşılayabiliriz

Lavrov: Irak’ın her türlü askeri ihtiyacını karşılayabiliriz

.

A+A-

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Moskova’da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak’ın Rus yapımı askeri ürünlere yönelik her türlü ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını ifade etti. 

Ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, terör tehditlerinin de bulunduğu bir ortamda Irak’ın askeri donanımı, güvenlik güçleri ve savunma kabiliyetinde Rusya’nın önemli rol oynadığını belirterek, Rusya’nın, Irak’ın silah ihtiyacını karşılamak istediklerini belirtti. 

“Irak Savunma Bakanı, Moskova’da silah alımını görüşecek” 

Irak’a askeri anlamda destek vermeye hazır olduklarını yenileyen Lavrov, “Irak Savunma Bakanı (Cuma İnad) Rusya’yı ziyaret etmeyi planlıyor. Bu konuların o zaman somut ve esaslı bir şekilde tartışılacağına eminim” sözlerine yer verdi. 

“Suriye ve Irak topraklarında uluslararası teröristlerin kalıntılarını ortadan kaldırmak için aktif olarak işbirliği yaptıklarını” dile getiren Lavrov, “Irak, Rusya, Suriye ve İran'dan askeri uzmanların katılımıyla Bağdat'ta terörle mücadelede yaklaşımlarını koordine etmek için oluşturulan bilgi merkezinin başarılı çalışmasını vurgulamak istiyorum” açıklamasında bulundu. 

Rusya ve Irak arasında 14 farklı alanda işbirliği 

Öte yandan 2021 yılında imzalanmak üzere Irak ile Rusya arasında 14 farklı alanda ikili işbirliğini içeren belgeler üzerinde çalışıldığını kaydeden Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ise, bu belgelerin eğitim, ulaşım, sağlık, petrol-gaz ve ticaret alanlarını içerdiğini belirtti. 

Moskova’da ortak basına konuşan Hüseyin, iki ülke arasında askeri-teknik iş birliğini görüştüklerini kaydederek, “Elbette askeri-teknik meselelerde bazı konulara değinsek de bu hususta Irak Savunma Bakanı’nın Rusya’ya yapacağı ziyarette detaylar ele alınacak” dedi. 

Terör örgütü IŞİD hücrelerinin hala Irak ve Suriye topraklarında mevcut olduğunu vurgulayan Hüseyin, bu yüzden terörle mücadele konusunda diğer ülkelerle işbirliğine devam ettiklerini kaydetti. 

a

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.