Lavrov: Irak Kürtlerinin deneyimi Suriye’ye de aktarılmalı

Lavrov: Irak Kürtlerinin deneyimi Suriye’ye de aktarılmalı

.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ülkesinin dış politikasına dair değerlendirmelerde bulunduğu yıllık basın toplantısında konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rûdaw muhabirinin sorusu üzerine, “Irak Kürtlerinin deneyimi Suriye’ye de aktarılmalı. Erbil deneyimi Irak ve bölgede farklıdır” dedi. Lavrov, ABD'nin hiç bir zaman Kürtler için bir çözüm bulamayacağını savundu. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ülkesinin dış politikasına dair değerlendirmelerde bulunduğu yıllık basın toplantısında konuştu.

Rûdaw muhabirinin Rojava ve Suriye hakkındaki sorusunu yanıtlayan Lavrov, “"Suriye Anayasası Taslak Komitesi'ndeki Kürtlerin Suriye'deki tüm Kürtleri temsil etmediğini" söyledi.

“Erbil deneyimi Irak ve bölgede çok farklı”

Lavrov, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), kendilerinden Özerk Yönetim ile Suriye hükumeti arasındaki ilişkileri normalleştirilmesi için yardım istediğini dile getirdi.

Geçmiş süreçte Bağdat ve Erbil’i ziyaret ettiğini, Suriye ve Iraklı Kürt taraflarla görüştüğünü belirten Lavrov, “Erbil deneyimi Irak ve bölgede çok farklı. Irak’taki Kürtlerin deneyimi Suriye’ye de aktarılmalı” dedi.

Bazı tarafların Irak ve Suriye’yi çekişme alanı olarak kullandığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Lavrov, Irak seçimlerine ilişkin bir soruya da, “Bu onların kendi iç içleri. Iraklı dostlarımızın güven içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Çünkü bu bizim ekonomik ve siyasi ilişkilerimizin temelini oluşturuyor” yanıtını verdi.

“ABD hiç bir zaman Kürtler için çözüm bulmaz”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “ABD hiç bir zaman Kürtler için çözüm bulmaz. ABD kuvvetleri Suriye’den çekildiğinde Kürtler kendilerine yardım için Rusya’dan yardım istedi” dedi.

Rojava’da Kürt tartaflar arasındaki müzakereleri yorumlayan Lavrov, “Kürtlerin bir kısmı Amerika’ya yakın, bir kısmı ise Türkiye’ye bağlı”  şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.