Kürt siyasetçi Akagündüz, son yolculuğuna uğurlandı

Kürt siyasetçi Akagündüz, son yolculuğuna uğurlandı

.

A+A-

 Paris'te yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Mehmet Ali Akagündüz, memleketi Dersim’de Kürdistan bayrağı ile toprağa verildi.

HAK-PAR Fransa Temsilcisi Mehmet Ali Akagündüz, beyin kanaması nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayata veda etti.

Akagündüz'ün Kürdistan bayrağına sarılı tabutu Paris'ten İstanbul'a, ardından Elazığ üzerinden memleketi Dersim'e getirildi.

Akagündüz, vasiyeti üzerine Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Lödek köyünde yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Yurtseverliği ile ön plana çıktı

1963 yılında Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Lodek Köyü'nde ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Mehmet Ali Akagündüz, ilk ve orta okulu Pülümür yatılı okulunda bitirdi.

1978'de ailesi Fransa'ya yerleşti. Akagündüz, mültecilik koşulları nedeniyle okula devam edemedi ve genç yaşta işçi olarak çalışmaya başladı.

Yurtseverliği kadar emekçiliği ve siyasal bilinci ile de önplana çıkan Akagündüz, Fransa Genel İş Konfederasyonu (CGT) üyesi oldu.

Bir dönem Kürdistan Dernekleri Federasyonu (KOMKAR) ve bir dönem de Kürdistan Sosyalist Partisi'nde (PSK) çalışmalarda bulundu. Akagündüz son olarak da HAK-PAR Fransa temsilciği görevini yürtüyordu.

Vasiyeti, “Beni Kürdistan bayrağı ile köyümde toprağa verin” oldu

Kürt siyasetçi Mehmet Ali Akagündüz, Avrupa'da katıldığı bütün organizasyon ve etkinliklerde Kürdistan bayrağını dalgalandırdı. Öyle ki Kürdistan bayrağına olan sevgisi ile önplana çıktı.

Paris Kürt Enstitüsü ayakta kalsın diye kendi imkanları doğrultusunda çalışmalar yaptı.

Yine 25 Eylül 2017'de Güney Kürdistan'da gerçekleştirilen Bağımsızlık Referandumu için değişik çalışmalara imza attı.

Akagündüz vefatından bir süre önce ailesi ve yakınlarına anlattığı vasiyetnamesinde, "Beni Kürdistan bayrağı ile köyümde toprağa verin" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.