Kürt Hâkim kitabı çıktı

Kürt Hâkim kitabı çıktı

.

A+A-


Urfa Siverekli Kürt aydın ve siyasetçi Faik Bucak’ın hayatını konu alan “Kürt Hâkim Faik Bucak’ın Yaşamı” adlı kitap Avesta Yayınları’ndan çıktı.

Dicle Talebe Yurdu (1941) ve Kürtleri Koruma Cemiyeti kurucularından Kürt aydın, şair ve hukukçusu, 55’ler olayının öncüsü ve sözcüsü, Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye (KDPT) Genel Başkanı Av. Faik Bucak’ın yaşamöyküsü ve mücadelesini, oğlu Yusuf Serhat Bucak yazdı.

Babası gibi avukat olan Yusuf Serhat Bucak’ın yazdığı ve Avesta Yayınları’ndan çıkan “Kürt Hâkim Faik Bucak’ın Yaşamı” adlı kitap 240 sayfadan oluşuyor.

Bucak’ın yaşamına dair merak edilenleri okurlara ulaştıran kitabın içeriğinde Bucak’ın farklı dönemlerde çekilmiş bir çok fotoğrafı da paylaşılmış.

Kitaptan bir anekdot:

“Bunca sevdikleri, saydıkları hâkim Kürt’tü! Ama nasıl olurdu? Hâkim Bey haklının yanında olmaktan çekinmez, kim olursa olsun ayrım yapmazdı. Dürüsttü, sevecendi, adildi, ama nasıl olur da Kürt’tü? Peki ama bunca zamandır Kürt olduğunu bilmedikleri, her özelliğiyle takdir ettikleri bu Kürt Hâkim kimdi? Şimdi hep beraber bir yolculuğa çıkıp, o meraklı gözlerin ve seslerin sorduğu sorunun cevabını birlikte vermeye çalışalım. Kürt Hâkim kimdi?”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.