Kürt Dili Platformu: AK Parti ve İYİ Parti cevap vermedi

Kürt Dili Platformu: AK Parti ve İYİ Parti cevap vermedi

Kürt Dili Platformu Sözcüsü Şerefxan Ciziri; HDP, CHP ve Saadet Partisi’yle görüştüklerini ancak AK Parti ve İYİ Parti’ne yaptıkları görüşme talebine yanıt verilmediğini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- K24’e konuk olan Kürt Dili Platformu Sözcüsü Şerefxan Ciziri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yaptıkları ziyareti değerlendirdi.

Geniş bir heyetle TBMM’yi ziyaret ettiklerini ifade eden Ciziri, “Parlamentoda temsilcilikleri bulunan partilerden görüşme talebinde bulunduk, bunların içerisinde HDP, CHP ve Saadet Partisi bize olumlu cevap verdi. AK Parti ile İYİ Parti bize cevap vermedi” dedi.

Ankara'daki Avrupa Birliği (AB) Temsilcileri ve Saadat Partisi Genel Başkanı ile görüşeceğini açıklayan Ciziri, platform olarak görüştükleri parti temsilcilerine Kürtçe'nin, TBMM’nin bütün birimlerinde yer alması gerektiği, Türkiye’de resmi dil olmasının yanı sıra, eğitim dili olması ve bunun hükümet ve TBMM tarafından tanınması gerektiği yönündeki taleplerini ilettiklerini söyledi.

Ciziri, taleplerinin Cumhuriyet Halk Partisi 8CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından olumlu karşılandığını vurguladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı hakkında Ciziri şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’na Kürtçe’ye olan taleple ilgili kursların yeterli olmayacağını ilettik. Okullarda ve bütün üniversitelerde eğitim dili olmasını talep ettik, taleplerimizi olumlu karşıladı. Ancak o da Türkiye'deki mevcut durumun bu talepleri karşılamak için uygun olmadığını söyledi.”

Ciziri, AK Parti’nin geçmişte Kürtçe ile ilgili bazı adımları attığını ifade ederek, MHP ile ittifak yaptıktan sonra Kürtçe’yi gündeminde çıkardığını söyledi.

Kürt Dili Paltformu’nun siyasi bir muhalefet olmadığını da vurgulayan Ciziri, hiçbir siyasi partiye karşı olmadıklarını, sadece insan hakları temelinde hak talep ettiklerini vurguladı.

Haberi izlemek için tıklayın

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.