Kürt Dil Platformu Urfa’da temsilcilik açacak

Kürt Dil Platformu Urfa’da temsilcilik açacak

.

A+A-

Urfa’da temsilcilik açılışı gerçekleştireceklerini aktaran Kürt Dil Platformu sözcülerinden Şerefxan Cizîrî, “Kimse Kürtçenin resmi bir dil olmasından korkmamalı” dedi. 

Kürt Dil Platformu, Urfa'da temsilcilik açma çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi’nde yapılan toplantıya, Platform sözcüleri Şerefxan Cizîrî, Vahit Aba ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Doğan’ın yanı sıra platform içerisinde yer alan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Urfa’da temsilcilik açacaklarını aktaran Kürt Dil Platformu sözcülerinden Şerefxan Cizîrî, “Daha önce Mardin, Batman ve Adıyaman’da temsilcilik açtık. Şimdi Urfa’da da açmak istiyoruz. Van, Şırnak’ta temsilcilik açma girişimlerimiz devam ediyor. Urfa’da Kürtçe dil çalışmalarını, Kürtçeye gönül veren siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yapacak” dedi.

KÜRTÇE EĞİTİM DİLİ OLMALI

Kürt Dil Platformu’nun Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması için çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Cizîrî, “Kimse Kürtçenin resmi bir dil olmasından korkmamalı. Kürtçe resmi ve eğitim dili olsun. Devlet Kürtçeye karşı bir düşmanlık içinde değilse, bu talepleri karşılamalı. Kürtler gittikleri her kurumda Kürtçe konuşabilmeli. Kürtler Kürtçe konuşunda bir şey yıkılmaz. Dil hakkı bütün Kürtlerin en samimi hakkıdır. Herkes hakkına sahip çıkmalı. Kimse bu konuya siyasi yaklaşmasın. Bu hak hepimiz için gereklidir” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.