Kürt Demokrat Partisi’nin faaliyetleri durduruldu!

Kürt Demokrat Partisi’nin faaliyetleri durduruldu!

.

A+A-

Diyarbakır’da geçen ay kurulan Kürt Demokrat Partisi’nin faaliyetleri, Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir tebligat ile durdurulduğu açıklandı.

Kürt Demokrat Partisi’nin Diyarbakır’da bulunan il binasına polislerin geldiği ve parti yöneticilerine, binanın İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimatla kapatılması gerektiği bildirildi.

Bunun üzerine Kürt Demokrat Partisi Genel Başkanı Reşit Akıcı’nın kapatma kararına ilişkin yazılı tebligat istediği fakat polislerin İçişleri Bakanlığı tarafından talimatın kendilerine sözlü olarak iletildiğini aktardı.

“Bu tutum kabul edilemez”

Reşit Akıncı, bu durumun hukuki olmadığını, partinin kuruluşunun İçişleri Bakanlığına bildirildiğini, tüm işlemlerinin hukuki olduğunu belirterek, polisin bu tutumunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Öte yandan polislerin, il binasının dışında bulunan parti tabelasını indirmek istediği fakat bunu kabul etmeyen parti yöneticilerinin polisle yaptığı görüşme sonucunda, parti tabelasının üzerinin bantla kapandığı açıklandı.

“Faaliyetlerin durdurulmasına ilişkin işlemler durduruldu”

Polisin bina içinde işlemleri devam ederken, parti yöneticilerin yaptıkları girişimle parti faaliyetlerinin durulmasına ilişkin işlemlerin durdurulduğu ifade edildi.

Ayrıca sadece parti tabelası ve logonun üzeri bantlarla kapatılacağı belirtildi. Kürt Demokrat Partisi’ne yasal işlemlerin tamamlanması için 2 Ocak’a kadar süre verildiği belirtilirken, parti yöneticilerin bu süre zarfında Ankara’ya giderek girişimde bulunacağı aktarıldı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.