Kürdistan'da komando zulmü

Kürdistan'da komando zulmü

Silvan Kaymakamı: ’Sizin gibi namussuz bir millet kanundan anlamaz, gidin istediğiniz yere şikayet edin'

A+A-

Silvan Kaymakamı: ’Sizin gibi namussuz bir millet kanundan anlamaz, gidin istediğiniz yere şikayet edin'

Görülmemiş bir zulüm cihazi olan komandonun Kürt halkına yaptığı zulüm ve işkenceyi yerinde tespit eden DDKO (Devrimci Doğu Kültür Ocakları'ın), cumhurbaşkanı, parlamenterlere ve basına sunduğu "Utanç Raporu"ndan bazı alıntılar:

Silvanlı bir vatandaş olan Abdulkerim Ceyhan olayı şöyle anlatti:
"8. 4.1970 tarihinde saat 03.00 sıralarında dört bine yakın asker, 200 motorlu araç, 6 helikopter ve keşif uçaklan ile Silvan'ı sardılar. Halka, hiçbir şey sormadan evlerinden döverek çıkarıp, şehrin üç ayrı bölgesinde kamplara aldılar. Üç saatlik işkenceden sonra memur ve talebeleri bıraktılar. Geri kalan kadınlı erkekli vatandaşlara saat 19.00 kadar insanık dışı işkenceler yapıldı. Ben, Nüsret Bilici, Mahmut Okutucu adındaki vatandaşlarla kaymakamlığa çıkarak, bu yapılanların yasa dışı olduğunu söyleyince kaymakam: 'Defolun karşımdan! Sizin gibi namussuz bir millet kanundan anlamaz, gidin istediğiniz yere şikayet edin. ' ve beni nezarete aldırdı.

3e- Mardin Ili'nin Derik Ilçesi'ndeki Köylerde Yapilan Baskin ve Işkenceler

Salan Köyü'nde köylülere türlü işkencelerden sonra: "Bundan böyle kadınlarınız bir hafta sizin, bir hafta bizim olacaktir. " demişlerdir.

Revşat Köyu'nde tam dokuz sefer baskin yapilmiş, her dokuz seferinde köylülere yat-kalk sürüm talimleri yaptırılmış, takla attırılmış, koca taşlar çektirilmiş, çırılçiplak soyundurulmuşlardir. Hatta çırılçiplak soyundurulan köy imaminin tenasûl uzvuna ip bağlanarak karısı tarafından köy içinde zorla dolaştırılmıştir. Bu hadisenin üzüntüsünden köy imami kayıplara karışmış, intihar ettiği tahmin edilmektedir.

Cumhuriyetin, devletin, reisicumhurun bahtına düştük diyen köylüler : ''Cumhuriyetinde, devletinde, sizinde..." şeklinde küfürler savrulmuştur: "Siz Barzanî uşaklarısınız. Sizi buradan kovuncaya kadar zulm edecegiz. Kime giderseniz gidin, bizde sizleri öldürme emri var. Kimse bize mani olamaz. " denilmiştir.

3f- Mardin Ili'nin Midyat llçesi'ndeki Köylerde Yapılan Baskın ve Işkenceler

Arnas Köyü'nde Hiristiyan olan vatandaşlar yerlere atılmiş, zorla sünet edilmek istenmiştir. Bütün herkes çırılçıplak soyundurulmuş ve din liderlerine hakaretler edilmiştir.

3g- Mardin Ili'nin Savur Ilçesi'ndeki Köylere Yapılan Baskın ve Işkenceler

Barman Köyü'nde firari Mehmet Çelik'in karısı ve kızı komandolar tarafından üç gün dağda dolaştırıldıktan sonra çırılçıplak soyundurularak bir gün köyde dolaştırılmıştır.

Cirze Köyü Muhtari Mehmet Kile'nin hayalarına taş bağlanıp dört saat koşturulmuş ve yine aynı köyden Cafer Cin isimli şahsin altı dişi kmlmiştir.

Tizyan Köyü'nde dayaktan hamile bir kadın çocuğunu düşürmüş ve iki gün sonra da kendisi ölmüştür. Halk korkudan şikayetçi olamamaktadir.

Kavsar Köyü'nde yapilan işkenceden dolayı Mahmut Öztaş adındaki vatandaş ölmüştür.

Dara Köyü'nde bir vatandaş gözleri önünde oğluna yapılan işkencelerin acısına dayanamayarak kalp krizi geçirerek ölmüştur.

3h- Siirt Ili Eruh Ilçesi'ne Bağlı Köylerde Yapılan Baskın ve Işkence 
 Sive Köyü'nde meydanda köy halkına işkence yapılırken, kardeşine yapilan işkenceye dayanamayan gebe bir kadın kardeşinin üzerine kapanmiş. Bunun üzerine kadın da dövülmüş. Kadın çocuğunu düşürmüş ve sonra kendisi ölmüştür. Korkudan kimse şikayetçi olmamiş. Ve bu köyden 100 hane dayanamayarak Türkiye sınırlanını terk etmiş.

Aynca Idil-Cizre arasındaki göçebelerin kadınlarının altınları alınmış ve malları talan edilmiştir.

Hikmet Buluttekin(Çeko) Türk Ordusu, Türkiye ve Kürdistan hakkındaki görüş ve tespitler
Seminer, Teşiş, 19.05. 1971

Faris Medeni Marsil/ facebook

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.