Kürdistan’da kira ve vergiler düşürülecek

Kürdistan’da kira ve vergiler düşürülecek

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizden dolayı iş yeri ve ev kiralarının düşürülmesine yönelik çalışma başlattığı açıklandı.

A+A-

Haber Merkezi - Rûdaw TV haber bültenine katılan Bakanlar Kurulu Sekreteri Amanc Rehim, Covid-19 nedeniyle yaşanan ekonomik krizden dolayı hükümetin iş yeri ve ev kiraları ile vergileri düşürmeyi öngören yasa tasarısını kabul ettiğini belirtti.

Amanc Rehim, “Son Bakanlar Kurulu Toplantısında, ekonomik gündem ele alınarak, işçi, esnaf ve kiracıların yüzyüze kaldıkları sıkıntılar görüşüldü. Toplantıda kira, vergi, harçlar, gelir ve emlak vergisi ile borç ve kredi ödemelerini konu alan 6 maddelik bir yasa tasarısı görüşülerek onaylandı” dedi.

Yasa tasarısında “Hükümetin son dönemdeki kiraları almaması ve ev kredileri ile belli bir meblağın altındaki borçları ertelemesinin” öngörüldüğünü söyleyen Rehim, ayrıca esnaf ve işçilerden vergi alınmamasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Rehim, özel sektör ve ev kiralarına ilişkin ise, “Parlamentonun 2003 yılında aldığı 32 sayılı karara göre, Bakanlar Kurulu kiraları düşürme yetkisine sahip ve Hükümet mülk sahiplerinden vergi almama karşılığında ev kiralarını düşürmeye yönelik yasal yetkisini kullanacak” diye konuştu.

Bakanlar Kurulunun kira ve vergileri düşürmeyi öngören yasa tasarısını onayladığını ve bunun için kurulan komisyonun önümüzdeki hafta çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.