Kürdistan'da 7 partiden ortak açıklama: Gösterilere katılmayın!   

 Kürdistan'da 7 partiden ortak açıklama: Gösterilere katılmayın!  

.

A+A-

Süleymaniye'deki şiddet protestolarına ilişkin Erbil’in Koye ilçesinde faaliyet gösteren 7 parti ortak açıklama yayınlayarak, gösterilerin şiddete dönüştüğünü ve hiçbir kesime hizmet ettiğini kaydetti.

Gösterilere yönelik Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel), Kürdistan Soyalist Demokrat Partisi (KSDP), Kürdistan İslami Birliği (Yekgirtu) ve Kürdistan Komünist Partisi’nin (KKP) Koye şubeleri ortak bir açıklama yayınladı.

Protestolara hiçbir şekilde katılmayın!

İnsanların kanının döküldüğü hiçbir eyleme katılım gösterilmemesi çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan halkının yaşamı zor bir süreçten geçiyor. Tüm taraflar bu gerçeği biliyor. Meşru hakların elde edilmesi isteğini biz de destekliyoruz. Kürdistan Bölgesi’nin bazı ilçe ve kasabalarında tekrar medeni gösteriler şiddet eylemlerine dönüştü. Maalesef durum vatandaşların kanının akıtılması ve siyasi partilerle resmi kurumların binalarının yakılması noktasına vardı."

7 Parti açıklamasında, demokratik sistemlerde protestonun doğal bir hak olduğunu, son günlerde yaşanan protestoların çığırından çıktığına dikkat çekerek, “Üye ve taraftarlarımıza hiçbir şekilde gösterilere katılmamaları çağrısında bulunuyoruz” sözleri kullanıldı.

"Protestolar sürerse, halk, partiler ve hükümet zarar görecek"

Partiler açıklamasında, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Bağdat yönetimiyle bir an önce anlaşmaya varmasının istendiği belirterek, sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda, hükümet, siyasi partiler ve halkın zarar göreceğini kaydetti.

Uyarıların yapıldığı açıklamada halkın can güvenliğini korumanın güvenlik güçlerinin sorumluluğunda olduğunun bildirilerek, güvenlik güçlerinden sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri istendi.

Ayrıca yapılan açıklamada, Koye’de birlikte yaşam ve birbirini kabul etme kültürüne zarar verecek eylemlerden sakınılması isteği kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.