Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK): Terörist iran Devleti'ni Lanetliyoruz

 Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK): Terörist iran Devleti'ni Lanetliyoruz

.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) İran'ın Erbil'deki saldırılarını şiddetle kınadı ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

 Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) mesajı şu şekilde:

Terörist Îran Devleti'ni Lanetliyoruz

İran Devrim Muhafızları Ordusu 15.01.2024 gecesi, Hewlêr'in bir çok sivil yerleşim alanları ile Hewlêr Havaalanı'na yönelik 10'u aşkın balistik füzeyle vahşi bir saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda Kürt Işadamı Peşrew Dizayi'nin evi de 5 balistik füzeyle hedef alındı. Bu saldırılar sonucu Peşrew Dizayi ve kızı dahil 5 sivil insan yaşamını yitirdi, 17 sivil de yaralandı.

Açık bir şekilde sivil halkı ve Hewlêr Havaalanı'nı hedef alan bu saldırı, Terörist İran Devleti'nin Kürdistan halkına olan düşmanca yüzünün dışa vurumudur.

Irak Devleti’ni ve Birleşmiş Milletler'i bu insanlık dışı saldırılarından dolayı, İran Devleti’ne karşı seslerini yükseltmeye, hesap sormaya ve bu tür saldırıların durdurulması için etkili bir tutum almaya çağırıyoruz.

Bu saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin ruhu şad, mekanları cennet olsun. Ailelerine başsağlığı , yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kürdistan halkının başı sağolsun.

16.01.2024

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.