Kürdistan Temsilcisi, ABD’li bir grup senatörle görüştü

Kürdistan Temsilcisi, ABD’li bir grup senatörle görüştü

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ABD Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman, Kürdistan Bölgesi’ne destek çalışmaları kapsamında ABD’li bir grup senatörle görüşmeler gerçekleştirdi.

ABD kongresindeki Demokrat ve Cumhuriyetçilere, Kürdistan Bölgesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür eden Kürdistan Bölgesi Hükümeti ABD Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman, ABD’nin IŞİD’le mücadelede Peşmerge ve Irak güçlerine en büyük mali ve askeri desteği veren ülke olduğunu dile getirdi.

Sami Abdurrahman, Kürdistan Hükümeti adına Washington’da ABD’li senatör ve İstihbarat Komitesi Üyesi Bob Casey ile bir araya gelerek, bölgenin güvenlik durumunun yanı sıra iklim değişikliğinin bölgeye etkisini masaya yatırdı.

Peşmerge'nin IŞİD'le mücadele rolüne vurgu!

Kürdistan Bölgesi’ne kendi desteğinin yanı sıra ülkesinin desteğini vurgulayan Bob Casey, görüşmede Peşmerge’nin IŞİD’le mücadeledeki rolünün büyük olduğuna dikkat çekti.

ABD Temsilcisi Abdurrahman, Silahlı Kuvvetler ve Dışişleri Komitesi Üyesi Senator Mike Rounds ve Silahlı Kuvvetler ve İstihbarat Komitesi Üyesi senatörlerle ayrı ayrı bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi.

Ayrıca bu görüşmeler kapsamında Enerji ve Doğal Kaynaklar Komitesi Üyesi Senatör John Hickenlooper ile de bir araya gelen Abdurrahman, ABD ile Kürdistan Bölgesi ilişkilerine dair görüş alışverişinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.