Kürdistan Hükümeti coronavirüsle mücadele için toplanan yardımları açıkladı

Kürdistan Hükümeti coronavirüsle mücadele için toplanan yardımları açıkladı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, coronavirüsle mücadele kapsamında hayırseverler ve Irak Hükümeti tarafından gönderilen yardımları açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi - Kürdistan Bölgesi Hükümeti İletişim ve Enformasyon Kurumu yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nde ikamet eden sermaye sahibi hayırseverler, Irak Hükümeti ve Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) Kürdistan Bölgesi’ne yapılan yardımların listesini açıkladı. Yayınlanan liste şu şekilde;

1 – Kürdistan Bölgesi’nde ikamet eden sermaye sahibi hayırseverler tarafından yapılan nakit yardım: 20 milyon 500 bin USD Dolar ve bu nakit yardımla alınacak erzak ve ilaçlar Kürdistan Bölgesi’nde bulunan kentlere eşit bir şekilde dağıtılacak.

2 – Irak Hükümeti tarafından Kürdistan Bölgesine gönderilen yardım; 3.5 Milyar Irak Dinarı. Bu yardım kent valiliklerine tahsis edilecek.

3 – Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Kürdistan Bölgesi’ne yapılan yardımlar; WHO Kürdistan Bölgesine ekonomik nakit yardımda bulunmamakla birlikte Kürdistan Sağlık Bakanlığı’na tıbbi malzeme yardımında bulundu.

4 – Irak Hükümeti, Irak’ta yaşayan ihtiyaç sahiplerine 600 Milyar Irak Dinarı para yardımı yapacağını açıkladı, fakat şu ana kadar Kürdistan Bölgesi’nin payı gönderilmedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.