Kürdistan Bölgesi’ndeki 4 bin camide hutbelerde ortak tema: Ulusal birlik ve Rojava

Kürdistan Bölgesi’ndeki 4 bin camide hutbelerde ortak tema: Ulusal birlik ve Rojava

..

A+A-

Kürdistan İslam Alimleri Birliği Sözcüsü Dr. Abdullah Şirkawayi, konuya ilişkin Rûdaw ajansına yaptığı açıklamada, din alimlerinin bugün halkın bekası için hayati öneme sahip olan "yekrêzi" (birlik) mesajı verdiklerini belirtti.

"Felaketlerden ders çıkarılmalı"

Kürt halkının tarihte yaşadığı acı tecrübelerin birlik faktörüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Şirkawayi, "Birliği muhafaza etmek şer'i bir farz olmasının yanı sıra ulusal bir sorumluluktur. Ülkemizi savaşlardan ve düşman saldırılarından korumanın yegane yolu budur" dedi.

Rojava’daki saldırılara tepki

Sözcü Şirkawayi, bugün hem Kürdistan’ın kentlerinde hem de Avrupa genelinde Rojava’ya yönelik saldırılara karşı kitlesel protestoların düzenlendiğini hatırlatarak, minberlerden de bu uyanışa destek verilmesinin önemine değindi.

Kürdistan Bölgesi’nde bulunan 6 binden fazla caminin yaklaşık 4 bininde cuma hutbesi okunuyor. Alimler Birliği, bu camilerdeki hutbe içeriklerinin toplumsal birlik ve dayanışma ruhuna uygun şekilde koordine edildiğini bildirdi.

Ne olmuştu?

6 Aralık’ta Suriye ordusunun Halep ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki Özerk Yönetim alanlarına yönelik başlattığı saldırılar, büyük bir göç dalgasına yol açtı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.