Kürdistan Bölgesi Temiz Eller Komisyonu: Bu yıl 197 yolsuzluk dosyası elimize ulaştı

Kürdistan Bölgesi Temiz Eller Komisyonu: Bu yıl 197 yolsuzluk dosyası elimize ulaştı

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Temiz Eller Komisyonu Başkanı Dr. Ehmed Enwer, bu yıl 197 yolsuzluk dosyasının kaydedildiğini ve bu davaların sonuçlanması için uluslararası kuruluşlardan destek alındığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Temiz Eller Komisyonu Başkanı Dr. Ehmed Enwer, bugün başkent Erbil’de düzenlediği basın açıklamasında bu yılın ilk yarısında 197 yolsuzluk dosyasının ellerine ulaştığını 53 dosya hakkında soruşturma başlatıldığını geçtiğimiz yıldan kalan 224 dosya hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Dr. Ehmed Enwer’in açıklamasına göre,  445 yolsuzluk hakkında ise ceza kesilmesi istemiyle mahkemeye sevk edildiğini bu dosyaların 2021 yılına ait 158,  287’nin önceki yıllara ait olduğu belirtelerek, 67 dosya kapandı.

Kürdistan Bölgesi Temiz Eller Komisyonu Başkanı Dr. Ehmed Enwer, ayrıca  banka idaresi, sınır kapısı eski idarelerinin, vergi idaresi ve mal varlığını açıklaması gereken kişilerin bir an önce formları doldurarak kendilerine teslim edilmesini istedi.

Dr. Ehmed Enwer, son 6 ayda 696 Kürdistan Bölgesi yetkilisinin mal varlığı formunu kendilerine teslim ettiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.