Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Bağdat’a yanıt

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Bağdat’a yanıt

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Bağdat’la müzakereleri yürüten heyeti, anlaşma için her türlü hazırlıklarının olduğunu bildirdi.

Heyetin düzenlediği basın toplantısında konuşan Maliye ve Ekonomi Bakanı Awat Şeyh Cenab, Irak’a resmi yanıt verildiğini ve anlaşma için her türlü hazırlıklarının olduğunu söyledi.

Bakan Şeyh Cenab, “Dün Irak Maliye Bakanlığı’ndan bize bir mektup ulaştı. Mektup, borçlanma yasasıyla ilgiliydi. Irak Maliye Bakanlığı’na yanıt verdik ve mektubun içeriğini uygulamaya hazır olduğumuzu ilettik” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani’nin, Irak hükümetine hitaben bir mektup yazdığını ve anlaşmaya hazır olduklarını ilettiğini kaydeden Şeyh Cenab, bununla birlikte Irak Parlamentosu’nda kabul edilen borçlanma yasasıyla ilgili şerh düştüklerini ifade etti.

Bakan Şeyh Cenab, “Artık top Irak hükümeti ve parlamentosunun sahasında. Yükümlülüklerini yerine getirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Bölge Bakanı ve heyet üyesi Xalid Şiwani ise, “Irak Parlamentosu’nda kabul edilen borçlanma yasasıyla ilgili birçok itirazımız var. Bugün Maliye Bakanlığımız, söz konusu yasanın kabulüne dair Irak Maliye Bakanlığı’na yanıt verdi. Daha önce de Kürdistan Bölgesi Başbakanı, Bağdat’a bu tutumumuzu iletmişti. Yasada, üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmeye hazırız. Irak hükümeti de üstüne düşeni yapmalı ki bu da Kürdistan Bölgesi bütçesi ile memur maaşlarının tedarik edilmesidir” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Umed Sabah da şunları ifade etti:

“Birçok kez Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, Bağdat’la yapılan anlaşmaya bağlı kalmadığı söylendi. Bilakis, Bağdat bağlı kalmıyor. Petrol geliri ile diğer gelirlerle ilgili anlaşmalara bağlı olduğumuzu üç ayrı süreçte deklare ettik. Ancak buna karşılık Kürdistan Bölgesi’nin hakları ve mali haklarını teslim etmelidir. Özellikle de memur maaşlarını.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.