Koronavirüsü ilk kez dünyaya duyurmuşlardı: Akıbetleri bilinmiyor

Koronavirüsü ilk kez dünyaya duyurmuşlardı: Akıbetleri bilinmiyor

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada paniğe neden olan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 500’e ulaştı. Çin’de virüsle mücadele şeklini dünyaya duyuran gazetecilerin birer birer ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

A+A-

Haber Merkezi - Basın özgürlüğü listesinde son sıralarda yer alan Çin’de virüsü ilk defa dünyaya duyuran yurttaş gazetecilerden haber alınamıyor.

Euronews’in haberine göre o gazetecilerden biri Fang Bin. Giyim mağazasında satış danışmanı olarak çalışan Bin, Wuhan Hastanesi önünde çektiği videoda en az sekiz ceset torbası olduğunu duyurmuştu. Bin, 40 dakikalık bu videoyu yayınladıktan sonra iki hafta içinde ortadan kayboldu.

Çinli yetkililer Bin'i "yalan haber yaymakla" suçlamıştı.

Hazırladığı son videolardan birinde konuşan Bin, yaşadığı yerin çevresinin polislerle çevrili olduğunu söylemiş "Dünyanın gözü üzerimizde olduğu için bana bir şey yapmaya cüret edemezler, bu mümkün, ancak duramam, bana bir şey yapamayacak olsalar bile hedefleri siz olacaksınız" demişti. Bin'e 9 Şubat'tan beri ulaşılamıyor.

Bağımsız gazeteci Chen Qiushi de günler önce kayıplara karıştı. Qiushi'nin ailesi ve arkadaşları gazetecinin zorla karantina altına alındığına inanıyor.

Qiushi ve Bin yayınladığı videolarda salgının merkezindeki hastanelerden hasta ve hasta yakınlarının durumunu ortaya koyuyordu.

Chen Qiushi, 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Korkuyorum, önümde virüs var, arkamdaysa Çin'in yasal ve idari gücü" ifadelerini kullanmıştı.

Ailesi ve arkadaşları 6 Şubat'tan beri Qiushi'ye ulaşamıyor.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.