Konya’da katledilen ailenin yakınları Neçirvan Ve Mesrur Barzani’ye teşekkür etti!

Konya’da katledilen ailenin yakınları Neçirvan Ve Mesrur Barzani’ye teşekkür etti!

.

A+A-

Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesinin yakınları, dayanışma mesajları dolayısıyla Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’ye teşekkür etti.

Uğradıkları silahlı saldırıda katledilen 7 kişilik Kürt Dedeoğulları ailesinin yakını Erol Şan, saldırı sonrası aileye dayanışma ve taziye mesajları veren ve saldırıyı kınayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’ye teşekkür ettiklerini belirtti.

Konya'da ırkçı saldırıda ön otopsi tamamlandı: 7 kişiye 19 kurşun

Öte yandan ırkçı saldırıda katledilen Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin ön otopsi incelemesi tamamlandı.

Erol Şan 7 kişiye toplamda 19 kurşun sıkıldığını söyledi.

Savcının kendilerine verdiği bilgileri aktaran Avukat Abdurrahman Karabulut ise, “Savcı, birkaç saat önce yaptığımız görüşmede kamera kayıtlarında tek bir saldırgan olduğunu söyledi. Ayrıca saldırganın daha önce bu aileye saldırı yapanlarla irtibatlı ve ilişkisi olduğunu aktardı” dedi.

Erol Şan yaşananları anlattı!

Katledilen Yaşar Dedeoğlu'nun amcasının oğlu Erol Şan Konya Şehir Hastanesi önünde yaşanları gözleri dolarak anlattı.

Erol Şan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“30 yıldır burada oturuyor. Bundan iki ay önce de saldırı olmuştu, kemik kırıkları olmuştu. Ben gittim abi evini satalım, sana bizim yanımızda ev alalım dedim. Kabul etmedi, ‘ben ölürüm de evimi kimseye vermem, ben kime ne yapmışım, ben onlara boyun eğmen’ dedi. Dün gelmişler işte kaç kişi bilmiyoruz, öldürmüşler. Önce gitmiş Yaşar abi ile tokalaşmış, sonra geri gidip silahı benzini alıp öldürmüş. Yengem çardakta inekleri sağarken öldürmüş, kızlar kahve içiyorlarmış. Bu insanlar takip edilmiş. Yaşar abi ve Barış bizimleydi, avukatla birlikte. Onların eve gitmesi beklenmiş. 7 kişide toplam 19 kurşun var dedi avukatlar. Kafalarına sıkılmış. Böyle bir acı yok, bir aileyi yok etmek. Çok büyük bir acıydı, Yaşar abi çok yürekliydi. Ben onları barıştırmak istiyordum, sonra abime evi sattıracaktım. Hepsini öldürmüş, bütün aileyi. Hepsini. Tutmuş bir de evi yakmaya çalışmış. Evde kamera vardı, onu yok etmeye çalışmış. 7 kişi tutukluydu, 5 kişi serbest bırakıldı.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.