Koalisyon'dan YPG'ye övgü

Koalisyon'dan YPG'ye övgü

Cizre Fırtınası Operasyonları kapsamında Deyrezzor’da IŞİD’e karşı ilerleyişini sürdüren DSG kapsama alanında bulunan IŞİD’i küçük bir alana sıkıştırdı, bitirmek üzere. Konuya ilişkin bir açıklama da Uluslararası Koalisyon Güçleri’nden geldi.

A+A-

YPG’nin ana kolunu oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Cizre Fırtınası Operasyonları kapsamında Deyrezzor’da terör örgütü IŞİD’e karşı ilerleyişini sürdürüyor. DSG kapsama alanında bulunan IŞİD’i küçük bir alana sıkıştırdı, IŞİD'i bitirmek üzere. Konuya yönelik Uluslararası Koalisyon Güçleri’nden bir açıklama geldi.

Açıklamada verilen kısıtlı imkanlara rağmen Kürtlerin ana omurgasını oluşturduğu DSG / YPG’nin başarılarına övgüler yağdı.

Koalisyon Güçleri’nin resmi açıklamasında, DSG güçleri, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’i takip etmeye devam ediyorlar. Tüneller, silah ve patlayıcı depoları imha ediliyor, şüpheli IŞİD’li teröristler tutuklanıyor. “DSG’nin başarılı operasyonlarına bombardımanla destek veriyoruz” dendi. Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutanlığı “IŞİD’den alınan bölgelerde asayişin sürekliliği için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Koasliyon açıklamasına şöyle devam etti:

“Suriye’nin Tapka, Menbic, Rakka gibi şehirlerde hayat şartları gelişiyor, terör örgütü IŞİD’den yeni kurtarılan Daşişa’ya hizmet getirildi; Şedadi Sivil Meclisi 1000’den fazla gıda sepeti ve hijyen seti ulaştırdı.

(Koalisyon) Ortaklarımızın kendi ülkelerindeki vatandaşlarının hayatlarını iyileştirme çabalarının önemini vurgulamakla beraber, uluslararası toplum tarafından buradaki çabalarımıza yardımcı olmaları için daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulamak istiyoruz.”

Ayrıca DSG / YPG’nin askeri başarısına vurgu yapılan açıklamada, “Irak ve Suriye’deki ortaklarımız elinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Ancak özellikle Rojava’daki  ortağımız (DSG), kendilerine sunulan kısıtlı kaynakların ve imkanların çok ötesine geçerek büyük başarılar elde ediyorlar” dendi.

(ortadoğugündem)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.