Koalisyon komutanından Peşmerge ile ilgili açıklama!  

Koalisyon komutanından Peşmerge ile ilgili açıklama!  

.

A+A-

Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, Peşmerge ile yakın koordinasyon içerisinde olduklarını belirtti.

David Williams, 2020 yılının terör örgütü IŞİD için kötü bir yıl olduğunu belirttikten sonra Peşmerge ile ilgili olarak, “Peşmerge bizim yakın müttefikimiz. Peşmerge ve Irak güçleriyle IŞİD’in sonunu getirmek istiyoruz” dedi.

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi çabasının başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Williams, “Peşmerge güçlerini modern ve profesyonel bir ordu haline getirip birleştirme çabaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Peşmerge’yle ilgili 36 aşamalı bir reform projesi var, bunun yarısı uygulandı” açıklamasında bulundu.

“Uluslararası Koalisyon’a üye ülkeler Peşmerge’ye destek için buradalar”

Willims, Kürdistani bölgelerdeki IŞİD varlığına da değinerek açıklamalarına şu ifadeleri ekledi:

“IŞİD, Kürdistani bölgelerdeki saldırılarını sürdürüyor, biz de varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Erbil ve Bağdat hükümetlerinin ortak hareket ederek Kürdistani bölgelerdeki IŞİD tehdidini bitirmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

Öte yandan Koalisyon güçlerinin Peşmergeye destek için burada olduğunu belirten Williams, “Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki ortak operasyon merkezlerini de artırmak için Irak tarafıyla iletişim halindeyiz. Uluslararası Koalisyon’a üye ülkeler Peşmerge’ye destek için buradalar. Peşmerge’ye teknik destek ve danışmanlık hizmetleri devam ediyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.