KKE'den S-300'lerin Ukrayna'ya gönderilmesine tepki

KKE'den S-300'lerin Ukrayna'ya gönderilmesine tepki

.

A+A-

Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) yayın organı 902.gr'de, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Son günlerde Atina'da gündeme gelen Girit'te konuşlu S-300 hava savunma sisteminin ihtiyaç duyulması hâlinde Ukrayna'ya gönderilebileceği görüşünü değerlendiren KKE, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Yunanistan'ı ve Avrupa'yı 'yeni maceralara sürüklediğini' savundu.

"NATO hizasında" başlıklı başyazıda, "Kırım köprüsüne yapılan saldırı ve sonrasında yaşananların ardından Ukrayna'da patlak veren emperyalist savaşa ilişkin endişeler giderek artıyor. Rusya'nın misillemesi, tekrarlanan nükleer silah kullanma tehditleri, NATO'nun Ukrayna'da giderek daha modern silahlar kullanma taahhüdü ve Belarus'un Rusya'nın yanında yer alarak 'bir adım daha ileri gitmesi' tırmanışı teyit etmekte ve bölgede daha genel bir alevlenme riskini arttırmaktadır" denildi. 

KKE, Atina'da Ukrayna savaşının gidişatına ilişkin yapılan son değerlendirmeler ışığında şunları vurguladı: "Hükümetin yalanlamalarına rağmen perde arkasında hala devam ettiği anlaşılan Yunanistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi konusu gündeme yansımış durumda. Ayrıca, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait personel taşıyıcıların Ukrayna ordusuna teslim edilmesi de söz konusu. Yunanistan'ın savaşa daha aktif katılımına yönelik her adım, hükümetin ve diğer burjuva partilerinin sorumluluğunda, halkı emperyalist çatışmanın ve tehlikeli karşıtlıkların mayın tarlasının derinliklerine itmektedir."

'TEHLİKELİ SAVAŞ PLANLARI'

Yunanistan'da yaklaşan seçimlere atıfla, yazıda şu ifadelere yer verildi: "Mevcut ya da bir sonraki hükümetin programı -adı ne olursa olsun, bileşimi ne olursa olsun- halihazırda bilinmekte. Bu program, Yunan devletinin NATO ve AB'ye yönelik taahhütlerini ve aynı zamanda ABD, Fransa vb. ile yapılan askerî anlaşmaları uygulayacak olan programdır. Bunlar, tehlikeli savaş planlarında bayrak taşıyıcı rolüyle jeopolitik ve ekonomik yükselişini hedefleyen Yunan sermayesinin çıkarları uğruna verilen taahhütlerdir. Bu taahhütler Yunan topraklarını bir Amerikan-NATO üssüne dönüştürürken, aynı zamanda emperyalist çatışmanın genelleşmesi halinde misilleme için bir hedef haline getirmektedir. NATO'nun ihtiyaçları için yapılan askeri harcamalarda Yunanistan'ı 'şampiyon' olarak gösterip faturayı halka kesiyorlar."

Kaynak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.