Kızının Devrimci Gençlik tarafından kaçırıldığını belirten baba: Kızımı geri verin

Kızının Devrimci Gençlik tarafından kaçırıldığını belirten baba: Kızımı geri verin

.

A+A-

Devrimci Gençlik Hareketi'nin Rojava’nın Kamışlo kentinde 16 yaşındaki bir çocuğu örgüte katmak için kaçırdığı iddia ediliyor. 16 yaşındaki Sema Gedo’nun babası, "Kızım Devrimci Gençlik tarafından kaçırıldı" dedi.

Sema Gedo’nun ailesi kızlarının uzun zamandır psikolojik sorunlar yaşadığını belirtiyor.

Baba Fethula Gedo, 5 Ocak’ta Rûdaw TV'nin Rojava bültenine katılarak, “Kızım 19 Aralık 2021 günü sabah 08.30'da Kamışlo'da kursa giderken yolda durduruluyor. Komşumuzun anlatımına göre kızımın yanına yanaşarak duran arabadan inen 4 kişi onu yanlarında götürüyor. Bu Devrimci Gençliğin işidir” dedi.

O günden sonra kızını her yerde aramaya başladığını belirten Fethula Gedo, “Sema'yı Asayiş'ten Kadın Güvenliği'ne, Sosyal İşler Dairesi'nden Toplum Merkezi'ne kadar Kamışlo'da her yere sorduk. Bu ayın (Aralık) 28'inde kısa bir video gösterdiler. ‘Kızınız Kamışlo'da bir gençlik üssünde, üç gün sonra dönecek” dediler” diye konuştu.

Kızını ziyaret etme girişimlerini de anlatan Fethula Gedo, “Çok uğraştık, kızımızla konuşmak için onlardan ricacı olduk. ‘Hiç değilse annesiyle görüştürülsün’ dedim. Sema, 2013 yılından beri psikiyatrik tedavi görüyor ve sağlık raporu var. Kızım tarafından alınmış bir karar yok ve o daha 16 yaşında” dedi.

‘Devrimci Gençliğin eylemlerini kınıyorum’

Çocukların kaçırılmasının suç olduğunu belirten Fethula Gedo şöyle devam etti:

“Çocuklar savaşta kullanıldığında bu organize suç ve çocuk ticareti suçu olarak değerlendiriliyor. Sadece Sema’yı değil bütün Suriyeli kızların ve çocukların geri gönderilmesini istiyorum. Devrimci Gençliğin eylemlerini kınıyorum. Hukuka bağlı değiller ve onlara bir şey söylenemiyor. 'Biz bağımsızız' diyorlar ama onları kimin yönettiğini hepimiz biliyoruz. Kararların sınır dışında alındığını biliyoruz. Bunlar da Kürt-Kürt müzakerelerinin önündeki engellerdir.”

Kızının okulda başarılı olduğunu belirten Fethula Gedo, “Kızım evde hiç sorun yaşamadı. Pazar günü kaçırıldı, kızımın iade edilmesini istiyoruz. Mühendis ya da doktor olmak istiyordu. Kaçırılıp geleceğiyle  oynanmak değil…” ifadelerini kullandı.

Fethula Gedo, “Devrimci Gençlik tarafından kaçırıldığını nereden biliyorsunuz?” sorusuna da "Devrimci Gençlik'ten biri bizi aradı ve ‘biz götürdük’ dedi. Orada olduğundan yüzde yüz eminiz” cevabını verdi.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.