Joe Biden'dan ilk açıklama: İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

Joe Biden'dan ilk açıklama: İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

.

A+A-

İran-İsrail geriliminin tırmanmasının ardından tatilini yarıda kesen ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'a döndü.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi ile Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla tatilini yarıda keserek başkent Washington'a dönüyor.

AA'nın haberine göre, Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın Delaware'deki hafta sonu tatilini yarıda keserek başkente döneceği belirtildi.

Açıklamada, "Başkan bugün öğleden sonra Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili olarak ulusal güvenlik ekibiyle istişareler için Beyaz Saray'a dönüyor" ifadesine yer verildi.

Biden, önceki günkü açıklamasında, olası bir İran saldırısına karşı "her anlamda İsrail'in destekçisi olacaklarını" ifade etmişti. ABD medyasına yansıyan haberlerde ise İran'ın 48 saat içinde bir saldırı düzenleyebileceği ileri sürülmüş, Biden son açıklamasında ise İran'ın "her an" İsrail'e karşılık verebileceğini iddia etmişti.

Gece saatlerinde İran insansız hava araçları ve füzelerle İsrail'e saldırı başlattı.

Saldırının ardından açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir" dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Washington'a dönen Biden'ın ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geleceği belirtildi.

Durum Odası'nda (Situation Room) Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya gelecek olan Biden, gelişmeleri anlık takip edecek.

ABD Başkanı Biden, Durum Odası'nda (Situation Room) ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan bir kareyi X'teki hesabından paylaştı.

Biden, paylaşımında "İran'ın İsrail'e yönelik saldırıyla ilgili son durum için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" dedi.

 

DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.