James Jeffrey: Silahlı gruplar ABD'yi tehdit ediyor

James Jeffrey: Silahlı gruplar ABD'yi tehdit ediyor

.

A+A-

Wilson Center Orta Doğu Programı Başkanı Büyükelçi James Jeffrey, İran destekli silahlı grupların ABD'yi tehdit ettiğini, Biden yönetiminin İran ile yüzleşmek istemediğini söyledi.

Kurdistan24 haber bültenine konuk olan Büyükelçi Jeffrey açıklamalarda bulundu.

İran'ın Orta Doğu'da bölgesel güvenliğe yönelik en büyük tehdit olduğunu ifade eden Jeffrey, bu tehdidin Gazze, Suriye, Lübnan, Yemen ve Irak'ta açıkça görüldüğünü belirtti.

Biden yönetimi ve ABD ordusunun bu gerçeği kabul etmediğini, İran ile yüzleşmek istemediğini ifade eden Büyükelçi Jeffrey, “İran bu konuda ısrarcı ve ABD’yi tehdit ediyor." dedi.

Irak Hükümeti ve başbakanının ABD'yle hiçbir sorunu olmadığı, ABD'nin de onlarla sorun yaşamadığını, ancak İran destekli silahlı grupların ABD'yi tehdit ettiğini söyleyen Jeffrey, “İran destekli silahlı grupların Irak ordusuna girmesi, ABD ile Irak ordusu arasında gerilime yol açtı.” ifadelerini kullandı.

ABD'nin DAİŞ ile mücadelede Peşmerge ve Irak ordusuna desteğini vurgulayan Jeffrey, Irak'ın karşılaştığı zorluklarla, özellikle de silahlı grupların tutumuyla yüzleşmemesi halinde Lübnan’daki senaryo Irak'ta da tekrarlanabileceğine dikkat çekti.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.