İtalya’nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni yemin ederek göreve başladı

İtalya’nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni yemin ederek göreve başladı

.

A+A-

Eylül seçimlerinde büyük bir oy farkıyla seçimleri kazanan İtalya’nın Kardeşleri Partisi genel başkanı Giorgia Meloni, dün (21 Ekim) İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella’dan hükümeti kurma görevini resmen aldı; akşam saatlerinde koalisyon ortaklarıyla kurduğu hükümeti açıkladı. Giorgia Meloni bugün yemin ederek göreve başladı ve İtalya’nın ilk kadın başbakanı oldu. Meloni, Aile Bakanlığı ve Eşitlik Bakanlığını birleştirdi, yeni bakanlığın ismini “Aile, Eşitlik ve Doğum Oranı Bakanlığı” yaptı. Kabinede sadece 4 kadın bakan yer alıyor.

İtalya’nın Kardeşleri Partisi genel başkanı Giorgia Meloni, bugün yemin ederek göreve başladı. Meloni, İtalya’nın ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçti. Eylül ayındaki seçimi büyük bir oy farkıyla kazanan Meloni ve koalisyon ortağı Forza İtalia, Lega partileriyle birlikte hem Temsilciler Meclisi hem Senato’da çoğunluğu sağlamıştı.  

Kurduğu hükümeti dün akşam saatlerinde açıklayan Meloni, Aile Bakanlığı ve Eşitlik Bakanlığını birleştirdi, yeni bakanlığın ismini “Aile, Eşitlik ve Doğum Oranı Bakanlığı” yaptı. Kabinede sadece 4 kadın bakan yer alıyor.

Meloni, Berlusconi liderliğindeki Forza Italia mensubu yardımcısı Antonio Tajani’yi Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerine getirdi. Tajani, 2017-2019 döneminde Avrupa Parlamentosu Başkanlığı yapmıştı.

Lega lideri Matteo Salvini de Başbakan Yardımcılığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine getirildi.

Savunma Bakanlığına İtalya’nın Kardeşleri partisinden ve Meloni’nin sıkı müttefiki Guido Crosetto, Adalet Bakanlığına eski yargıç ve yine İtalya’nın Kardeşleri’nden Carlo Nordio, İçişleri Bakanlığına eski Roma Valisi Matteo Piantedosi getirildi.

Ekonomi Bakanlığına Mario Draghi hükümetinde Ekonomik Kalkınma Bakanlığı görevini yürüten Lega Partisi’nden Giancarlo Giorgetti atandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.