İsveç kütüphanelerinde IŞİD kitabı: Şeriat çağrısı, öldürme yöntemleri

İsveç kütüphanelerinde IŞİD kitabı: Şeriat çağrısı, öldürme yöntemleri

.

A+A-

Göteborg şehrindeki birçok kütüphanede, IŞİD’in 'propaganda' kitabının yer aldığı ortaya çıktı. Olayın duyulmasının ardından kitaplar raflardan kaldırıldı. İsveç Radyosu’nda yer alan habere göre, uzun yıllardır kütüphanelerden ödünç alınabilen kitabın 'IŞİD’in terör stratejisini öğrettiği' belirtildi. İsveç Radyosu'nun aktardığına göre kitapta, 'demokrasi isteyen insanların nasıl öldürüleceği, yeni şeriat ilanları için şiddet yöntemleriyle bölgelerin nasıl ele geçirileceğinin' anlatıldığı kaydedildi. 

Söz konusu kitap ilk olarak, İsveç Radyosu muhabirlerinin karşısına Storgöteborg’de bulunan kütüphanenin Arapça bölümünde çıktı. Daha sonra kitabın Angered ve Biskopsgården’de bulunan iki ayrı kütüphanede daha yer aldığı belirlendi. İsveç Radyosu, bu iki yerleşim yerinde IŞİD’in 'militan tabanının olduğunu' aktardı.

'NEDEN ŞEHİR KÜTÜPHANESİNDE BU KİTAP VAR?'

Haberde, daha önce IŞİD militanları tarafından kaçırılan ve İsveç Radyosu’nda gazeteci olarak çalışan Hazem Dakel’in görüşlerine yer verildi. Dakel, “Şaşkınım. Neden şehir kütüphanesinde bu kitap var? Bu kitap çok tehlikeli” diyerek tepkisini gösterdi.

Göteborg Belediyesi’nde medya birim şefi olan Malin Lutz-Hålsjö ise, söz konusu kitabın kütüphanelerden kaldırıldığını açıkladı. Kitabın kütüphanelere nasıl girdiğiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Kaynak: Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.