İstanbul’un 5 ilçesinde Kürtçe dil kursları başlıyor

İstanbul’un 5 ilçesinde Kürtçe dil kursları başlıyor

.

A+A-

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kürtçe dil kurslarının başvurulara açıldığı bildirildi. 120 saatlik eğitimin verileceği eğitimler 3 ay devam edecek.

Kürtlerin yoğun yaşadığı İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilk olarak 2019’da Kürtçe kurslar açıldı ve İBB 3 yıldır aralıksız bu kursları vermeye devam ediyor.

260 kontenjanın ayrıldığı yeni dönem kayıtları 24 Eylül’de online olarak başvurulara açılırken, kurs kapsamında derslerin iki seviye şeklinde 6 Ekim’de yüz yüze yapılacağı duyuruldu.

Kurslar, İstanbul’un Esenyurt, Şişli, Avcılar, Bağcılar ve Kadıköy ilçelerinde açılacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada İSMEK eğitimleri sayesinde İstanbul’u daha adil bir kent yapma hedeflerinde olduklarını belirterek, “Eğitim alanında önemli bir değişimi beraberce gerçekleştirmek adına yapacvağımız bir toplantıdayız. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu ilçesinde esnaflık yapan Nurhak Karadeniz Kürtçe kursuna başvuracağını belirterek kurs sayesinde okuma, yazma ve konuşma yeteneklerini geliştirmek istediğini söyledi: 

“41 yaşındayım ve aslen Iğdırlıyım. Kürtlerin İSMEK kurslarına başvurmasını istiyorum. Ben de başurumu yaptım.” 

Kürtçe Dil Hareketi (HEZKURD) Koordinatörü Fevzi Bulgan, belediyenin kontenjan sayısını artırması ve Zazaca’ya da yer vermesi gerektiğini belirtti:

“Doğrusu kontenjan az, İstanbul’da 5-6 milyona yakın Kürt yaşıyor. Fakat başlangıç adına bu önemli bir adım. Şu an Zazaca için ders veren hocalarla iletişim halindeyiz. Gerek İSMEK, gerekse başka bir kurum için Kürtçe ders veren hoca temin etmekte yardımcı oluyoruz.” 

3 ay sürecek Kürtçe kurslarda 120 saatlik eğitim sunulacak, kursların tamamına katılanlara ise katılım sertifikası verilecek.

İBB’nin İSMEK bünyesinde sağladığı kurslardan şu ana kadar 961 kişi yararlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.