İspanyol hükümeti Katalonya'nın bağımsızlığı için masada!

İspanyol hükümeti Katalonya'nın bağımsızlığı için masada!

.

A+A-

 Bağımsızlık için mücadele eden Katalonya özerk yönetim hükümeti ile İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümeti, Katalonya'nın bağımsızlık talebine siyasi çözüm bulmak için müzakere masasına oturdu.

İspanya'da Katalonya'nın bağımsızlık yanlısı iki siyasi partinin koalisyonundan oluşan özerk yönetim hükümetinin talebiyle "diyalog masası" adıyla başlayan müzakerelerin ilkine merkezi hükümetten Başbakan Pedro Sanchez ve 4 bakan katılırken, Katalonya tarafında ise koalisyonun ortaklarından sadece biri masada bulundu.

Katalonya Özerk Hükümeti ile müzakere yapıldı

Müzakere masasına Katalonya yerel hükümetinde, koalisyonun büyük ortağı Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC), Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Pere Aragones ve 2 bakan toplantıda hazır bulunurken, koalisyonun küçük ortağı Katalonya İçin Birlik Partisi (Junts) katılım göstermedi.

Katalonya İçin Birlik Partisi'nin (Junts) toplantıya katılmama gerekçesi, 22 Haziran'da getirilen af ile serbest kalan tutuklu Katalan siyasetçilerden 2'sinin görüşmelere katılmasıyla ilgili talebinin kabul edilmemesi oldu.

Öte yandan Barselona'da yapılan toplantı öncesinde Başbakan Sanchez, Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Aragones ile 2 saatlik görüşme gerçekleştirildi.

Başbakan Sanchez, Katalonya'daki sosyal ve siyasi havanın 1 yıl öncesine oranla çok daha iyi olduğunu vurgulayarak, "İki taraf da diyalog ve anlaşmaya dayalı bir çözüm bulma arzusunda. Katalonya'nın, kayıp 10 yılını geri kazanmasını istiyoruz. Katalonya ve İspanya daha iyi bir geleceğe layık" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.