IŞİD’lilerin çocukları Rusya’ya teslim edildi    

IŞİD’lilerin çocukları Rusya’ya teslim edildi  

.

A+A-

Rojava’daki Özerk Yönetim’in bugün 35'in üzerinde IŞİD mensubu kişilerin çocuklarını Rusya’ya teslim ettiği bildirildi.

K24 Qamişlo muhabiri, Rusya Çocuk Hakları Komiseri Anna Kuznetsova başkanlığında bir heyetin bugün Kamışlo'yu ziyaret ederek Özerk Yönetim yetkilileriyle görüştüğünü bildirdi. Muhabir, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı Abdülkerim Omar'ın 35'ten fazla IŞİD mensubuna ait çocuğun Rus heyetine teslim ettiğini söyledi.

Toplantı sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuşan iki taraf da çocukların iade edilmesinin insani koşullar nedeniyle gerçekleştiğini vurguladı.

BM’nin verilerine göre, şu anda Hol Kampı’nda 62 bin mülteci kalıyor ve bunların çoğu IŞİD’in mensuplarının eşleri ve çocuklarından oluşuyor.

Hol Kampı

Heseke’de bulunan Hol Kampı Suriye’nin ve Rojava’nın en büyük kamplarından biri olarak biliniyor. Kampta sık sık cinayetler işleniyor. Sadece bu yıl içerisinde 47 cinayet işlendi.

Önceki hafta Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Kobani) uluslararası topluma çağrıda bulunmuş, IŞİD mensubu olup örgüte katılan yabancı kişilerin kendi ülkesi tarafından geri almalarını istemişti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.