İran’dan: Felakete yol açmamak için kutlamayın

İran’dan: Felakete yol açmamak için kutlamayın

Ölü ve bulaşan hasta sayısı her geçen gün artan İran’da Newroz kutlamalarının gerçekleşmemesi için çağrılar yapıldı.

A+A-

 

Haber Merkezi - Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar 110 ülkede 4 bini aşkın insanın ölümüne neden olan coronavirüs için birçok ülkede alınan önlemler arttırılıyor. Ölü ve bulaşan hasta sayısı her geçen gün artan İran’da Newroz kutlamalarının gerçekleşmemesi için çağrılar yapıldı. İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, ülkede yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Newroz kutlamalarını evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

Salihi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınının daha fazla yayılmasının önlenmesi için vatandaşların evlerinde kalmasını istedi.

İran İstatistik Merkezi’nin verilerine dayanarak geçen yıl Newroz kutlamalarında halkın yüzde 66'sının tatile çıktığını aktaran Salihi, "Baharda bu rakamın yarısı dahi seyahate çıksa ülkede milli bir felaket olur. Evde kalalım" ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de halkın bir kısmının salgını yeterince ciddiye almadığından yakınmış ve evlerinde kalmaları çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan Mart ayının başında Kürdistan'da newroz kutlamalarının iptal edildiği duyurulurken Türkiye'deki Newroz kutlamaları da dün iptal edilmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.