İran'da polis merkezine saldırı: 11 ölü

İran'da polis merkezine saldırı: 11 ölü

.

A+A-

İran'ın Sistan ve Beluscistan eyaletinde bir polis merkezine düzenlenen saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

İran'ın güneydoğusunda bir polis karakoluna düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 11 güvenlik personelinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İran devlet medyası, saldırının 'Beluç militanlar' tarafından düzenlendiğini aktardı. Devlet basını, saldırının ardından Sistan ve Belucistan eyaletinin Rask kasabasında çıkan çatışmalarda, saldırıdan sorumlu tutulan 'Ceyşü'l-Adl' isimli örgütün çok sayıda mensubunun öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

Beluçlar için daha fazla hak ve daha iyi yaşam koşulları için mücadele ettiğini söyleyen 'Ceyşü'l-Adl' isimli silahlı grup, son yıllarda Sistan ve Belucistan'da İran güvenlik güçlerine yönelik pek çok saldırıyı üstlenmişti. Sistan Belucistan'ın Afganistan ve Pakistan'a sınırı bulunuyor ve nüfusun çoğunluğunu Sünni Müslüman İranlılar oluşturuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.