İran güçleri Tel Rıfat'tan çekildi iddiası

İran güçleri Tel Rıfat'tan çekildi iddiası

İran güçlerinin, Rusya-İran arasındaki ihtilafların ardından Rojava'nın Azez kentine bağlı stratejik Tel Rıfat kasabası ve çevresinden çekildikleri bildirildi.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) , İran güçleri ve ona bağlı grupların, Rusya-İran arasındaki ihtilafların ardından Tel Rıfat ve çevresinden çekildiklerini iddia etti.

 

Rus-Türk istişareleri çerçevesinde, Suriyeli muhalif grupların Cisr eş-Şuğur - Sehl el-Gab - Lazkiye kırsalı üçgeninden çekilmeleri karşılığında Tel Rıfat’ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarına bırakılması görüşülmüştü.

 

Suriye rejimi unsurlarının Tel Rıfat’tan çekilmesi ile Rus askeri mekanizmalarının bölgeye gelmesi aynı dönemde gerçekleşti.

 

TSK’nın Efrin’e girmesinin ardından Türkiye’yi Suriye ve Ürdün ile güney sınırına bağlayan Gaziantep yolunun açılması için bir takım temaslar yaşanıyor.

 

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 15 Şubat 2016’da Tel Rıfat kasabasının El Nusra örgütünden alındığını açıklamıştı.

 

Tel Rıfat, Halep- Azez arasında yer alıyor. Kasaba; Ahrar El Şam, El Cephe El Şamiye ve Liva El Fetih gibi örgütlerin sığınağı olarak biliniyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.