Irak'tan Kürdistan Parlamento seçimleri ve Kürtçe ile ilgili yeni karar

Irak'tan Kürdistan Parlamento seçimleri ve Kürtçe ile ilgili yeni karar

.

A+A-

Irak Bakanlar Kurulu, ikisi Kürdistan Parlamento seçimleri ve resmi belgelerin sunulmasında Arapça dilinin yanı sıra Kürtçe dilinin de kullanılmasıyla ilgili olmak üzere çok sayıda karar yayınladı.

Irak Bakanlar Kurulu, bugün 12 Mart 2024’te gerçekleştirdiği haftalık olağan oturumunda,  aralarında Kürdistan Parlamento seçimleri ve resmi belgelerde Arapça'nın yanı sıra Kürtçe dilinin de yer almasıyla ilgili çok sayıda karar onaylandı.

Kurul, 2024 yılı tahminleri çerçevesinde ve Irak Bakanlar Kurulunun (23722) sayılı kararında teyit edilen detaylara göre Kürdistan Parlamento seçimlerinin masrafları için Irak Yüksek Seçim Komisyonu'nun (YÖK) çalışmalarının devamına onay verdi.

Danıştay tarafından denetlenerek meclise sunulan 1998 tarihli 33 Sayılı Yargı Kanununun, 1’inci fıkrası Kürtçeyle ilgili olan 16. maddenin değiştirilmesini onaylanırken, “Arapça da Kürtçe de resmi dildir. İşlem ve belgelerin ibrazında kullanılacak ve uygulanacaktır.” denildi.

Oturumda, piyasada et fiyatlarının artmaması için ithal canlı hayvanlara uygulanan gümrük vergilerinin yüzde 50 oranında azaltılmasına da karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.