Irak seçimlerine ilişkin Kürdistan partilerinin birliğine vurgu

Irak seçimlerine ilişkin Kürdistan partilerinin birliğine vurgu

.

A+A-

Irak genel seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Faiq, söz konusu seçimlerde Kürdistan partilerinin birliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Parlamento Başkanı Rewaz Faiq, Kürdistan Parlamentosu’nda düzenlediği basın toplantısında, Irak seçimlerinde, özellikle de Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgeler için Kürdistan partilerinin birliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Rewaz Faiq, Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’nın siyasi partilerle gerçekleştirdiği toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Siyasi partiler birlik içerisinde olmalı ve yeni seçim tekniğine uygun hareket etmeli” ifadesini kullandı.

"Başkanlık ve Başbakanlık ile diyaloğa başladık"

Kürdistan Parlamento Başkanı, yapılan toplantıda Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ve Başbakanlık ile siyasi tarafların birlikteliği için diyaloğa başlama kararı aldıklarına değindi.

Irak seçimleri hazırlıklarına değinen Parlamento Başkanı Faiq, “Zaman kaybetmek çıkarımıza değil” açıklamasına yer verdi.

Öte yandan Irak Parlamentosu’nda 19 Ocak’ta Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile Seçim Komisyonu üyelerinin katılımıyla yapılan oturumda, 6 Haziran 2021’de yapılması planlanan erken seçimin 10 Ekim 2021’e ertelenmesi kararlaştırılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.