'Irak ordusu ve Haşdi Şabi yol vermezse IŞİD Peşmerge'ye saldıramaz'

'Irak ordusu ve Haşdi Şabi yol vermezse IŞİD Peşmerge'ye saldıramaz'

.

A+A-

Peşmerge komutanlarından Albay Merîwan, Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin desteği olmadan IŞİD teröristlerinin Peşmerge’ye saldıramayacağını söyledi. Kürdistan İdaresi Bölgesi Dışındaki Kürt Bölgeleri’nde bir süredir Peşmerge Güçleri ve Kürt köylerine yönelik IŞİD teröristlerinin saldırılarında artış yaşanıyor. Peşmerge ve Irak ordusu mevzileri arasında kalan bölgelere düzenlenen terör saldırılarına Peşmerge aktif olarak savunma yapamıyor. Takviye giden Peşmerge araçları yola döşenen mayınları nedeniyle şahdetler yaşanıyor.

BasNews’e konuşan Germiyan İdaresi Kuleco Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanlarından Albay Merîwan, Kürdistani bölgelerindeki terör saldırıların Araplaştırma politikasının bir parçası olduğunu belirterek, “Saldırıya uğrayanların tek suçu Kürt olmak. IŞİD teröristleri Haşdi Şabi ve Irak ordusunun mevzilendiği bölgelerden geçerek Peşmerge Güçleri’ne saldırmakta” ifadelerini kullandı.

Albay Merîwan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Kuleco bölgesinde IŞİD teröristleri Irak ordusunun tutuğu bölgelerin gerisinden gelerek bize saldırdı. Bizim ile Irak ordusu arasındaki bölgede hem de Irak ordusunun gerisindeki bölgelerde güvenlik boşluğu var. IŞİD teröristleri bu güvenlik boşluğundan faydalanarak çok rahatlıkla bize saldırabiliyor. Eğer Irak ordusu yol vermez ise teröristler bu kadar kolay saldırı düzenleyemez.”

Albay Merîwan Keluco ve Gulale bölgelerinde Irak ordusunda görevli onlarca Baas rejiminden kalma komutan olduğunu belirterek, “Bu komutanlar çok az bir para karşılığında halkı katletmeye hazırdırlar. Esas IŞİD’liler bunlardır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.