Irak Başbakanı Kazimi, yarın Ankara’da temaslarda bulunacak

Irak Başbakanı Kazimi, yarın Ankara’da temaslarda bulunacak

.

A+A-

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, 17 Aralık’ta (yarın) Ankara’yı ziyaret edecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı resmi daveti üzerine Ankara’ya gidecek olan Kazimi, Erdoğan ile bir araya gelecek.

Ziyarette iki ülke arasındaki ticari hacmin artırılması ve Türkiye şirketlerinin IŞİD nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden imarı kapsamında Irak’taki yatırım projeleri de masadaki konular arasında olacak. Ayrıca ziyarette bölgesel konular ve gelişmelerin de iki komşu ülke liderleri arasında değerlendirileceği kaydediliyor.

"Kazimi, güvenlik ve ekonomiyi görüşecek"

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hasan Cenabi, 13 Aralık’ta Irak’ın resmî gazetesi Sabah’a yaptığı açıklamada, Kazimi’nin Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine üst düzey heyetle ziyaret edeceği Ankara’da iki ülke arasında güvenlik ve ekonomik konularını ele alacağını söylemişti.

Cenabi, "Başbakan Kazımi, görüşmelerinde güvenlik ve 15 milyar dolar olan ticari hacmin artırılmasını masaya yatıracak. Ziyarette su meselesi, sınır güvenliği ve petrol ihracatı da değerlendirilecek" diye konuşmuştu.

Başbakan Kazımi’nin ziyaretinden önce Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Ankara’da olacak. Irak Başbakanı Kazımi’nin Ankara’ya yapacağı ziyaret göreve geldikten sonra ilk olma özelliği taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.