Irak Başbakanı Kazimi: Kürdistan ile ilişkilerimiz altın çağında

Irak Başbakanı Kazimi: Kürdistan ile ilişkilerimiz altın çağında

.

A+A-

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Bağdat ve Erbil ilişkilerinin altın çağında olduğunu söyleyerek, Başkan Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile tarihi ilişkilerinin olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan temasları kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere değindi.

“Kürtlerle birlikte Baas rejimine karşı savaşan gençlerdendim”

“Tüm engel ve tehditlere rağmen Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizin altın çağında olduğuna inanıyorum” diyen Kazimi sözlerini şöyle sürdürdü: “1980’li yıllarda ben tüm Kürt liderlerle birlikte yaşadım. Kürtlerle birlikte Baas rejimine karşı savaşan gençlerdendim. Başkan Mesud Barzani ile tarihi ve güçlü ilişkilerim var. Kürdistan Hükümeti Başbakanı Mesrur Barzani ile de o benim kardeşim. Biz her zaman ilişkilerimizin daha iyi olması için çabalıyoruz.”

Suudi Arabistan’ın Irak ve bölgenin istikrarında büyük rolü olduğunu kaydeden Kazimi, “Geçmişte kısa bir sürede Avrupa, ABD, İran, Türkiye ve Suudi ile iyi ilişkiler kurmakta başarılı olduk” diye konuştu.

Suudi Arabistan karşıtı mezhepçi söylemleri de eleştiren Kazimi, Irak’ın bütün sorunlarının Suudi kaynaklı olduğunu yansıtmaya çalışanların olduğu ve bunun doğru olmadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.