İngiltere ve Türkiye arasında mülteci anlaşması

İngiltere ve Türkiye arasında mülteci anlaşması

.

A+A-

İngiltere hükümeti, Türkiye ile imzalanan mutabakat zaptı kapsamında 'yasa dışı göç'e karşı ortak operasyonlarda görev almak üzere daha fazla personelin Türkiye'de görevlendirileceğini duyurdu.

İngiltere, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya mülteci gelişlerini yavaşlatmak için Türkiye ile anlaşma yapıldığını açıkladı. 'Kaçakçılık çetelerini sekteye uğratmak ve ortadan kaldırmak' amacı taşıdığı belirtilen anlaşma, iki ülkenin ortak polis operasyonları gerçekleştirmesini de içeriyor. İngiltere hükümeti, konuya ilişkin açıklamasında, 'halihazırda var olan kolluk iş birliğine ek olarak yeni bir Türk polis merkezini destekleyeceğini' belirtti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, konuya ilişkin 8 Ağustos Salı günü bir açıklama yapan İngiltere hükümeti, imzalanan yeni mutabakat zaptı kapsamında gümrük verilerinin daha hızlı bir şekilde paylaşılabileceğini kaydetti. İçişleri Bakanı Suella Breverman de konuya ilişkin açıklamasında, "Yakın bir dost ve müttefik olan Türkiye ile ortaklığımız kolluk kuvveti birimlerimizin bu uluslararası sorun konusunda birlikte çalışmasına ve küçük tekne tedarik zincirini ele almamıza olanak sağlayacak" dedi. 

'ÖRGÜTLÜ GÖÇ SUÇUYLA MÜCADELE'

İmzalanan mutabakat zaptının detaylarını paylaşan The Guardian da İngiltere'nin desteğiyle Türkiye polisi tarafından operasyonel bir 'mükemmeliyet merkezi' kurulacağını yazdı.

Merkezin amacı, Türkiye'deki İngiltere Ulusal Suç Ajansı ve İçişleri Bakanlığı personeli ile Türkiyeli mevkidaşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek olarak açıklandı. İngiltere hükümeti, konuya ilişkin açıklamasında, ortak operasyonlarda görev almak üzere daha fazla personelin Türkiye'de görevlendirileceğini duyurdu. Ortak operasyon merkezinin odak noktasının 'örgütlü göç suçu ile mücadele ve yasa dışı göçte kullanılan materyallerin tedarik zincirini bozmak' olarak ifade edildi.

İngiltere ve Türkiye arasındaki söz konusu işbirliğinin sonbahar ayında başkent Londra'da yapılacak 'İngiltere-Türkiye göç diyaloğu toplantısı'nın da merkezinde olacağı aktarıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.