İlticası kabul edilmeyen Kürt genç hayatına son verdi

İlticası kabul edilmeyen Kürt genç hayatına son verdi

.

A+A-

 Avrupa ülkelerine iltica başvurusu kabul edilmeyen Kobanili Hemud İso’nun (23) hayatına son verdiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre Rojava’nın Kobani kentine bağlı Girde köyü nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Hemud İso, Belçika’da kendisini asarak intihar etti.

İso’nun Avrupa’ya geçtikten sonra 2 yıl Yunanistan’da kaldığı, ardından İzlanda’da geçtiği, burada ilticası kabul edilmeyince İngiltere’ye başvurduğu ancak İngiliz hükümeti tarafından sınır dışı edildiği öğrenildi.

Kürt gencin son olarak Belçika’ya sığındığı ancak iltica başvurusunun Belçika hükümeti tarafından da reddedildiği belirtildi.   

Rûdaw’a konuşan İso’nun akrabası Hurşid Misko, “Hemud İso Minbic ve Kobani'de IŞİD’le yaşanan çatışmada yaralandı. Tedavi için Avrupa’ya çıktı ancak Avrupa ülkeleri ona sahip çıkmadı, tedavi etmedi. Hangi ülkeye gittiyse ilticası kabul edilmedi ve bu durum yaşandı” dedi.

İso’nun hayatına son verdiğini arkadaşlarından öğrendiklerini dile getiren Misko, “Arkadaşları durumunun gayet normal göründüğünü söylediler. En son 3 gün önce ailesi ile konuşmuş. Ancak Belçika üçüncü defa başvurusunu geri çevirmişti” diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.