İLK KÜRTÇE HUKUK DERGİSİ YAYIMLANACAK: ANADİLDE SAVUNMAYI GELİŞTİRECEĞİZ 

İLK KÜRTÇE HUKUK DERGİSİ YAYIMLANACAK: ANADİLDE SAVUNMAYI GELİŞTİRECEĞİZ 

.

A+A-

 

Diyarbakır Barosu bünyesinde kurulan Kürt Dili Komisyonu’nun üyeleri, Kürtçe yayım yapacak bir hukuk dergisi çalışmasına başladı. Üç ayda bir çıkacak olan derginin ilk sayısı 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü’nde yayımlanacak. Dergide anadilde savunma ve Kürtçe hukuk terminolojisini oluşturma gibi bir çok önemli konu ele alınacak.

Diyarbakır Barosu Kürt Dili Komisyonu Başkanı Avukat Elif Birkili, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde basın açıklaması sırasında silahlı saldırıda katledilen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’in hukuk için verdiği mücadeleyi dikkat çekti.

İlk Kürtçe hukuk dergisi yayımlanacak: Anadilde savunmayı geliştireceğiz Haberi Avukat Elif Birkili

Birkili, Tahir Elçi’nin hukuk uğurunda can feda etmiş bir insan olduğunu, böyle bir çalışmanın ilk sayısını kendisine ithaf ettiklerini, bunun bir saygı duyuş, saygıyla anma isteği olduğunu söyledi.

‘AMAÇ KENDİ DİLİMİZDE SAVUNMA YAPABİLECEK SEVİYEYE GELMEK’

Kürtçenin Kurmanci lehçesinde yayınlanacak ‘Aşdad’ ilk Kürtçe hukuk dergisi olacak. Birkili, derginin kurulma amacıyla ilgili şunları söyledi: “Kürtçe Dil Komisyonu olarak böyle bir çalışma yapmak istedik. Hem hukukçuyuz hem de dil konusunda hassasiyetlerimiz var. Biz neden böyle bir şey yapmayalım diye başladı süreç. Birçok ilden ve ülkeden hukukçu arkadaşlardan temin ettiğimiz yazılarla derginin ilk sayısını 21 Şubat’ta çıkartacağız. Temelde kendi dilimizde oluşturduğumuz bir süreli yayınımız olsun istiyoruz. İleriki aşamalarda anadilde savunma hakkının genişletilmesi için kendi içimizde de bir eğitime vesile olsun istiyoruz….


Kaynak: Gazete Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.