İHD: Ege cezaevlerinde 331 hasta tutuklu tahliye edilmiyor

İHD: Ege cezaevlerinde 331 hasta tutuklu tahliye edilmiyor

.

A+A-

İHD verilerine göre bin 605 hasta tutukludan 331'i Ege Bölgesi cezaevlerinde bulunurken, tahliye edilmeyen hasta tutukluların sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor.

Türkiye cezaevlerinde her geçen gün artan hak ihlalleri son günlerde yapılan koğuş baskınları, tutukluların işkenceyle katledilmesi ve şüpheli ölümler gündemdeki yerini koruyor. Özellikle koronavirüs gerekçe gösterilerek, tutukluların tekli hücrelere atılması, tecrit ve izolasyon altında tutulması mevcut hak ihlallerinin kat be kat artırıyor. Tekli hücrelerde tutukluları yalnızlaştırma politikasıyla birlikte psikolojik şiddet, işkence, tecrit ve kötü muamele gündemden düşmeyen başlıkların başında geliyor. Yine cezalarını tamamlayan tutukluların, infazı ‘Pişmanlık’ dayatması adı altında yakılarak, tahliye edilmesi engelleniyor.

EGE’DE 331 HASTA TUTUKLU

Cezaevlerindeki hak ihlaleri gündemdeki yerini korurken, ağır ve hasta tutukluların durumu da her geçen gün ağırlaşıyor. İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 2021 verilerine göre 604’ü ağır olmak üzere en az bin 605 hasta tutuklu bulunuyor. Rapora göre 2021 yılında en az 59 hasta tutuklu yaşamını yitirdi. Yine İHD verilerine göre bin 605 hasta tutukludan 331’i Ege Bölgesi cezaevlerinde tutuluyor. Ege Bölgesi illeri bazında İzmir 187, Balıkesir 116, Manisa 37, Denizli 16, Afyon 6, Muğla 5, Kütahya’da 1’i olmak üzere toplam 331 ağır ve hasta tutuklu bulunuyor.

ADALET TALEBİ

Ağır ve hasta tutukluların tahliyesi için birçok eylem ve etkinlikler yapılsada Adalet Bakanlığı başta olmak üzere iktidar yetkilileri bu sorunu görmezden geliyor. Buna karşı tutukluların aileleri ise başta baro ve cezaevleri önleri olmak üzere adalet talebinde bulunuyor. Aileler, Diyarbakır, Van, İzmir ve İstanbul’da başlattığı Adalet Nöbeti’yle seslerini yükseltiyor. Ailelerin tek talebi hasta olan çocukların tahliye edilerek tedavi edilmesi, infazı yakılanların özgürlüğüne kavuşması.

İHD 2021 hasta tutuklu raporu verilerinden Ege Bölgesi cezaevlerinde bulunan ağır ve hasta tutukluların durumunu derledik. Ege Bölgesi cezaevlerinde bulunan tutukluların hastalıklarını da içeren veriler şu şekilde:

İZMİR: 187 HASTA TUTUKLU

* Abdurrahman Fidan, Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi ve bel fıtığı hastasıdır. Karaciğerinde mermi çekirdeği bulunmaktadır. Tüm yemeklere karşı alerjik durumu var.

* Abdullah Ateş, Şakran Kapalı Hapishanesi; Akciğerde çürüme ve iltihaplanma var. Ayrıca kronik astım hastasıdır.

* Abdullah Batı, Şakran T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası ve ameliyatla 4 kalp damarı değiştirilmiştir.

* Ali Karaca, Şakran Kapalı Hapishanesi; 2018’de kaldırıldığı hastanede boğaz, kulak, mide, sırt, eklem yerleri ve testislerde şiddetli ağrılar görülmüştür. Yine kötü huylu kist olduğu tespit edilerek, kemoterapiye başlanacağını söylemiştir. Ayrıca karaciğer ve karın zarında da bir kitle gözlemlenmiştir. Ameliyat sonrası cezaevindeki hijyen ve bakım koşullarından, kemoterapi tedavisinin başlayacağından durum vahimleşmiştir.

* Ali Kurban, Şakran 3 Nolu T Tipi Hapishanesi; Kronik böbrek hastası, diyaliz hastası. Ayrıca astım, bronşit, ülser, hemoroid, yüksek tansiyon, bacaklarda ağrı ve uyuşma var.

* Aygül Kapçak, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Vücudunda şarapnel parçaları var. Ayrıca jinekolojik sorunları da var.

* Aynur Epli, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Prolaktinoma tanısı (hipofiz bezinde prolaktin salgılayan tümör) var. Tiroid, mide ve bağırsak şikâyetleri de var.

* Abdurrahman Yıldırım, İzmir 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kafasında bulunan şarapnel parçasından kaynaklı sürekli ağrı çekmekte ve yüzünde de kısmi felç var.

* Abdülhalim Kırtay, İzmir 2 Nolu Tipi Kapalı Hapishanesi; 1948 doğumlu. Kasık fıtığı patlamış ancak tedavisi yapılmıyor.

* Abdülkadir Aksu, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Prostat kanseri. Yüksek tansiyon hastası. Kalp rahatsızlığı var ve anjiyo olmuştur.

* Adil Kıpçak, Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şizofren hastalığı var.

* Ahmet Çelik, Menemen R Tipi Hapishanesi; Beyin küçülmesi nedeniyle denge bozukluğu, yürüme zorluğu yaşıyor. Vücutta titreme oluyor. Adli Tıp Kurumu(ATK ) hapiste kalabilir raporu vermiştir.

* Abdulkahar Aksoy, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Diyabet, Yüksek Tansiyon, Koah, Bel Fıtığı, Mide Bağırsak Hastalığı, Baş Dönmesi, Boyun Ağrısı, Böbrek Rahatsızlığı var.

* Ahmet Kuşdemir, Menemen R Tipi Hapishanesi; Alerjik astım hastalığı bulunmaktadır.

* Ahmet Sılık, Menemen R Tipi Kapalı Hapishanesi; Kısmi felç geçirmiş, konuşması tutulmuş ve sağ tarafı tutmaz hale gelmiştir. Bacağını sürükleyerek, duvarlara tutunarak yürüyebiliyor. Bu nedenle unutkanlık, sinirlilik, dengesizlik hali oluşmuştur. Ayrıca yüksek tansiyon, prostat hastalığı (idrar kaçırma) var. Beynine giden 3 damarının tıkanıklığı olduğu bilgisi var. Ailesini tanıyamaz duruma gelmiştir. ATK raporu var.

* Barış Akay, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğerde lezyon var. Kalp sağ kapakçık bozukluğu var.

* Betül Aygün, Ödemiş M Tipi Kapalı Hapishanesi; Cezaevinde iken safra kesesi ameliyatı geçirmiş. Göğsünde kötü huylu kitle oluşmuş, kitle ameliyatla alınmış. Embriyo dondurma işleminden sonra kemoterapi alınacağı söylenmiş. Henüz kemoterapi tedavisi görmemiştir.

*Bülent Koç, Buca Kırıklar 1 Nolu Kapalı Hapishanesi; Dudak Kanseri.

* Cihan Özyıldız, Menemen T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp kapakçığında açıklık, bel ve boyun fıtığı, yüksek tansiyon, sol böbrekte açlık grevinden dolayı büzülme, anjiyo ameliyatı olmuştur.

* Cömert Bozkurt, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Demans (Alzheimer) hastası. Astım ve bel fıtığı var.

* Erdoğan Tepecik, Şakran T Tipi Hapishanesi; Psikolojik rahatsızlıkları bulunmaktadır. Bel fıtığı, kalp yetmezliği hastalıkları bulunmaktadır.

* Ferit Bayhan, Buca Kapalı Hapishanesi; Tansiyon, şeker ve kalp rahatsızlıkları olmak üzere 3 tane kronik hastalığı bulunmaktadır. ayrıca hastalıklarının raporları da bulunmaktadır. Bağışıklık sistemi düşüktür.

* Fettullah Demirtaş, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Boyun fıtığı var. Mide ülseri var. Çene eklemlerinde erime olduğu için sürekli sıvı gıda almak zorunda olduğuna dair raporu var.

* Gıyaseddin Sevmiş, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Wilson hastalığı (Vücutta aşırı miktarda bakır birikimi sonucu oluşan kalıtsal bir hastalık) var. Kalp Yetmezliği, Beyinde Damar Tıkanıklığı var.

* Gülser Özbay, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi;Meme kanseri ve rahim ağzı kanseri şüphesi var. Hemoroid rahatsızlığı var. 58 yaşında.

* Eser Morsümbül, Şakran 1 Nolu T Kapalı Hapisishanesi; Beyinde tümör var. Bir böbreği yok, diğer böbreği nakil yapılmış. 1998’ den bu yana kemoterapi görüyor.

* Fatma Güler, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Karaciğer, üst düzey astım, yüksek tansiyon hastasıdır. Kanser hastalığı nedeniyle mide ameliyatı geçirmiştir. Kolesterol rahatsızlığı bulunmaktadır.

* Fatma Özbay, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; 2018 Mayıs ayında 3. Aşamasında göğüs kanseri teşhisi konulmuş ve aynı ay içerisinde ameliyat edilmiş ve sol göğsü tümden alınmıştır. Ardından 8 seans kemoterapi, 25 gün radyoterapi görmüştür. Bu tedavilerden sonra ilaç tedavisine başlamıştır.

* Hasip Gün, Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastasıdır.Kalp kriz sonrası açık kalp ameliyatı olmuştur.

* Hulki Güneş, Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon hastası. Ankilozan Spondilit (bel kemiğiyle kalça kemiği arasındaki eklemin iltihaplanmasını ifade eden, kronik romatizmal bir hastalık) tanısı var. Hafif Mitral ve Triküspit yetmezliği var. Koah hastasıdır.

* Lütfüşah Kelekçier, Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalpte pil takılı. Damar tıkanıklığı var. Bel fıtığı, dizde sakatlık, bronşit gibi bir çok hastalığı var.

* M. Nuri Özen, Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi hastası.

* M.Sait Yıldırım, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp Hastası. Yüksek tansiyon ve koah hastasıdır.

* Mahfuz Dorudemir, Şakran T4 Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi, Koah, Astım-Bronşit, Prostat Büyümesi, Segmenter Hareket Bozukluğu, Kroner Arter Hastalığı, Yüksek Tansiyon, Gözde Glokem ve Seska, Spastik Kolon, Kemik Erimesi, İlik İltihabı, Akciğerde kist var. Ayrıca kalp hastası ve anjiyo oldu. Reflü, hemoroid, bel fıtığı ve göz kayması hastalıkları da bulunmaktadır. 24 yıldır hapishanededir.

* Mahmut Aktaş, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik kalp ve tansiyon hastası. Kalp kapakçıklarında sorun var. Ayrıca diş tedavisine de ihtiyacı bulunmaktadır. Kalp hastalığı, beyin (nörolojik), sinirsel ve depresyona bağlı rahatsızlıkları raporlarında mevcuttur.

* Hüseyin Sırmalı, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; İki eli yangında yandığı için kullanamıyor. Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

* İdris Çalışkan,Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Belinden boğazına kadar %80-90 yanık var. Damarlarında tıkanıklık, sol burun deliği kökten tıkalıdır. Midesinden rahatsız, yemek yiyemiyor. Yemek yediğinde vücudunda kırmızı noktalar çıkıyor ve yanık yerlerde şişlik oluşuyor.

* Mahmut Yıldız, Şakran 2 T-Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi hastasıdır.

* Mehmet Okur, Kırıklar 1 nolu F-Tipi Kapalı Hapishanesi Koah, kronik bronşit, farenjit, mide ülseri gibi çoklu hastalıkları var.

* Mehmet Şerif Öner, Şakran 2 Nolu T-Tipi Kapalı Hapishanesi; Nörolojik rahatsızlık yaşıyor. Diz kapağı yok.

* Mehmet Şirin Tekmenuray, Şakran 3 Nolu T-Tipi Kapalı Hapishanesi; Gırtlak kanseri ve Kan akıntısı, öksürük rahatsızlığı var.

* A. Vahap Aydemir, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Böbrek ve idrar yollarında dirençli iltihaplanma var.

* A. Vahap Narin, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker başlangıcı, Hemoroid, Romatizma, kulak çınlaması var.

* Abdulkadir Akdoğan, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Bir gözünde görme kaybı var. Kemiklerde de kırık var.

* Abdullah Karakuş, Şakran T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B hastası.

* Abdurrahim Yılmaz, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Eklem rahatsızlığı, aşırı unutkanlık var.

* Abdurrahman Çetinkaya, Şakran Kapalı Hapishanesi; Penis ve testislere almış olduğu darbe sonucu sorun yaşıyor. Ayrıca burnu kırılmış.

* Abdurrahman Zekin, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Sırtındaki kambur ciğerlerine baskı yaptığı için nefes sorunu yaşıyor.

* Abdülaziz Ok, Şakran 4 Nolu Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik bronşit, sinüzit, orta kulak iltihabı hastalıkları var.

* Murat Bülbül, Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; yüzde 80 Engelli ve psikolojik sorunları da var.

* Musa Karataş, Şakran 2 nolu T- Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik zatürre ve kontrol edilebilir prostat.

* Mehmet Ali Kayadağ, Aliağa Şakran 2 Nolu T-Tipi Kapalı Hapishanesi; Şizofren hastasıdır.

* Mehmet Kutli, 2 nolu T-Tipi Kapalı Hapishanesi; Behçet hastasıdır. Derin Ven Trombozu (Toplardamar Pıhtılaşması – Bacaklarda Sürekli Şişme) var. Ayrıca vertigo hastasıdır.

* Sadettin İliman, Buca-Kırıklar Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası, ana damar yüzde 80 olmak üzere 3 damar tıkanmış ve baypass ameliyatı olmuştur. Kalp krizi geçirme olasılığı yüksek.

* Ömer Sürer, Ödemiş M-Tipi Kapalı Hapishanesi; Cezaevinde asılı olarak bulunmuş. Bu nedenle beyin damarları ile ilgili sorun yaşanmış ve akli dengesini kaybetmiş. Tuvalet ihtiyacını dahi bilemiyor.

* Ufuk Keskin,Aliağa Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Diyabet tip-1 hastası. Çölyak, dermatisis Herpotifermis (gıdadan kaynaklı ciltte kabarcıklanma), süt-toz-küf alerjisi, bel-boyun fıtığı, Raynaud(el-ayak parmaklarında koyu renk), gastrit vb. hastalıklar mevcut.

* Uğur Kayacı, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Tipi Kapalı Hapishanesi; Slikozis hastası ciğerleri problemli lekelenme oluşmuş kansere dönüşme riskiyle 6 ayda 1 kontrole gidiyor.

* Umut Şener, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Mesane kanseri, 3 ayrı bölgesine de sıçramış durumda. Planlanan ameliyat Radikal sistektomi. Mesanesi, rahmi, yumurtalıkları ve bağırsaklarının bir bölümü alınacak. Dışardan bir idrar torbası takılacak.

* Yılmaz Suncak, Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tiroit bezi kanseri. Eklem romatizması, sinüzit, kronik faranjit, ülser, astım, reflü, hemoroid, kallentrol ve gizli şeker hastalıkları, topuk dikeni var.

* Sekvan Becerikli, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi hastası. Ayrıca orta derecede nörolojik episist hastası. Kafatasının sağ bölümünde 5 cm’lik çökme mevcut. Aynı zamanda vücudunun yarısı felçli. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor.

* Sıraç Toğluk, Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp ameliyatı olmuştur. Yüksek tansiyon, ülser ve troit hastasıdır.

* Ahmet Başboğa, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Karaciğer hastası ve sağ eli engelli. Kolesterol, Yutma Darlığı (Yutak) , Troit Bezinde Nodül var.

* Ahmet Batur, Kırıklar F Tipi Hapishanesi; Hemoroid ve gastrit rahatsızlıkları var.

* Ahmet Çakal, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Varis, boyun fıtığı, gastrit, uyku bozukluğu, kaşıntı ve vücutta yağ kistleri var.

* Ahmet Derebaşı, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Nörolojik sorunlardan dolayı solunumda sıkıntı var.

* Hüseyin Tunç, Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp kapakçıklarında daralma, astım, Disk Hernisi var.

* Şemseddin Ekinci, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sol tarafı felç. Şeker ve tansiyon hastasıdır.

* Bilal Karakurt, Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesi; Gözde retina yırtığı var.

* Bilal Danış, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Geçirmiş olduğu trafik kazasında sol kolunun tamamını kaybetmiş, yüzde 60 engellidir. Kazadan kaynaklı psikolojik sorunları başlamış, cezaevinde artmıştır. Psikolojik rahatsızlığı için ilaç kullanmaktadır. Ayrıca bağırsaklarından dolayı kanamaları var, çok sayıda polip varmış.

* Bilal Pinaz, Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kısmi felç.

* Ahmet Özgen, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Yüksek Tansiyon, Mide Ülseri ve Sürekli Baş Dönmesi, Prostat, Hemoroit, Kan Şekeri var.

* İslam Tuner, Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Guatr, bronşit, ikinci dil uzaması var.

* İsmet Akdemir, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide, böbrek rahatsızlıkları var.

* Kadri Sancar, Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit B hastası ve sağ gözünde görme yetisini neredeyse kaybetme noktasına gelmiştir. Şiddetli diş ağrıları yaşamakta, ancak tedavi edilmemekte.”4 yıl sonra ancak dişlerine müdahale edebiliriz” denilmiş.

* Kemal Zengin,Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ülser aktif kolit, sürekli kilo kaybı ve güç kaybı yaşıyor.

* Kenan Bakay,İzmir Aliağa Şakran Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon ve buna bağlı sağ gözde görme kaybı var.

* Yusuf Öğmen,Söke T Tipi Kapalı Hapishanesi; MS (Multiple Skleroz)hastası. Sol ayağı tamamen işlevsizleşmiş, sağ ayağında kayıp vardır. Tekerlekli sandalye ile hareket edebiliyor, konuşamıyor.

* Yusuf Pekmezci, İzmir Kapalı Hapishanesi; Tansiyon ve Alzheimer hastası, kemik ve kas erimesi var.

* Nevzat Kılıç, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Görme Bozukluğu, Diş Ağrısı, Baş Ağrısı, Şiddetli Nefes Alma Zorluğu var.

* Yakup Güneş, Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğer sönmesi var. Ayrıca reflü hastası. Daha önce akciğer kanser tehlikesi geçirmiştir. Sık sık enfeksiyon geçirmektedir.

* Yasin Öztaş, Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ; Bel fıtığı var.

* Yeliz Kurtok, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi ; Tutuklandıktan sonra safra veya mide, daha tam olarak teşhis edilemedi, rahatsızlığından dolayı kurum yemeklerini yiyemiyor.

* Erdal Öner, Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; 3. Ventrikül kolloid kistten (beynin orta havuzunda görülen tümör) kaynaklı şikayetleri var.

* Erdal Polat, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Sağ el yaralı ve felçli.

* Erhan Arğuş, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Fıtık ve omurilik daralması sorunları var.

* Erhan Şenyuva,Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalpte ritim bozukluğu ve karaciğerinde sorun var.

* Erkan Pamir, Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp, şeker ve tansiyon hastası. Romatizma ve aşırı diş çürümesi rahatsızlıkları da var.

* Erkan Tamir, Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şiddetli diş ağrısı, karın bölgesinde sancılanma, yemek yiyememe gibi rahatsızlıkları mevcuttur.

* Esmer Ayaz, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Bel ve boyun fıtığı şikayetleri mevcut. Rahimde ve bağırsaklarda iltihap, göğüste kist, bel-boyun fıtığı ve ayaklarda yanık nedeniyle yürümekte zorluk çekiyor.

* Faik Kımış, Şakran 3 Nolu Kapalı Hapishanesi; Sağ bacağında sakatlık var.

* Behiye Alabalık, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Bir böbreği ameliyatla alınmış.

* Bekir Kılıçaslan, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp ve bağırsak hastalıkları var.

* Berivan Aydın, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Diş problemleri var ve sık sık kalp çarpıntıları oluyor. 23 yaşında.

* Serpil Başdaş, Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Panik atak hastalığı bulunmakta olup sürekli ilaç kullanmaktadır.

* Seyithan Akyüz, Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide ülseri, hemoroid rahatsızlıkları var.

* Seyithan Kutlu, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Karaciğer Yetmezliği, Tansiyon, Sinüzit, Hemoroit, Kan Yetmezliği.

* Osman Tekin, Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tropikal skolyoz (omurga eğriliği) var. Nefes darlığı çekiyor.

* Ozan Çıra, Menemen T Tipi Kapalı Hapishanesi; bulaşıcı olmayan tüberküloz hastası. Göğüs ve epilepsi hastasıdır.

* Ozan Kısa, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel ve Boyun Fıtığı var.

* Anıl Peker, Menemen T Tipi Kapalı Hapishanesi; Diş problemleri var, gittiği hastanede diş cerrahisi olmadığı için tedavisi yapılmıyor.

* Aslan Kızıl, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tansiyon dengesizliği var.

* Baran Çağlı, Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker hastası ve anjiyo olmuş.

* Barış Okuducu, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Migren, gastrit ve görme sorunları v-Bahar Ertürk, İzmir-Aliağa/Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Yumurtalıklarda kist, kolunda çıkık v316- Ramazan Kortak, İzmir-Aliağa/Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel fıtığı ve boyun fıtığı var. Mide ülseri hastasıdır.

* Ramazan Taş, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel fıtığı, omurga bombeli, idrar yolları hastalığı, burun kırığı, sol kolundan ve mideden ameliyatlı, idrar yolundan 2 defa ameliyatlı.

*Ramazan Yıldız, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi ; 3 defa ayak parmağından ameliyat olmuş.

* Remzi Uçuçu, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Cezaevinde kolu kırılmış. Ameliyat ile koluna birden çok mil takılmış. İkinci bir ameliyat olması gerekiyor.

* Remziye Yardımcı, Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Zehirli guatr var. Ayrıca migren, halsizlik ve baş dönmesi rahatsızlıkları var. Hipotiroidi var ve kronik KBB (kulak, burun,boğaz) hastalığı vardır.

* Yusuf Kalkan, Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğunu, kendisine zarar verdiğini, vücudunda kesilmedik yeri kalmadığını, sol kolunun sakatlandığını beyan etmiştir.

* Damla Erdem, İzmir Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Diş problemleri var.

* Davut Aslan, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker hastası. Sürekli baş ağrı şikayeti var.

* Yusuf Aydın, Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ; Reflü, midede 4 tane kronik yara, gastrit, prostat, damar daralması, menisküs yırtılması ve migren rahatsızlıkları var.

* Fırat İşgören, Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım hastası.

* Fırat Yağmakan, Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Hemoroit rahatsızlığı var. Kasık fıtığı, Hepatit-B var. Ayrıca kalça kemiğinde teşhis konulamamış ağrılı bir hastalık var. Çeşitli hastalıklar nedeniyle 5 kez ameliyat edilmiş.

* M. Fehmi Işık, Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; migren, sinüzit, farenjit, mide ülseri hastalığı var.

* M. Mıhtı Öztürk, Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon hastası. Her iki böbreğinden rahatsız. Baş dönmesi, nefes darlığı, fıtık ve varis hastalıkları da mevcut.

* M.Nimet Yılmaz, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; mide spazmı, boyun fıtığı, astım ve kolesterol rahatsızlıkları var.

* Burak Demirci, Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğerde enfeksiyon var.

* Bünyamin Sürme, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel ve boyun fıtığı var.

* Orhan Çaçan, İzmir Aliağa Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Böbrek yetmezliği var ve testislerde kist ve anemi hastalıkları var. Ciğerlerinde leke olmasından kaynaklı hasteneye gidip geliyor.

* Orhan Elaldı, İzmir Aliağa Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Çenesi kırık ve tedavisi yapılmıyor.

* Dilaver Keklik, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Beyninde kist var. Mide ülseri ve şeker hastalığı var.

* Diyaettin Alak, İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesi; Ülser, bel fıtığı sorunları var.

* Cemal Dallı, İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Ayak topuklarında doku ölmesi var. Bacak ve el romatizması, sinüzit, bel fıtığı ve kolesterol hastalıkları var.

* Faruk Güven, İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik mesane iltihabı var.

* Ferhan Mordeniz, İzmir Menemen T Tipi Kapalı Hapishanesi; Anemi hastası, kalpte çarpıntı, ayrıca migreni var.

* Veysi Kaya, İzmir Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Transit ve kan dolaşımı dengesizliği var.

* Süleyman Aslan, İzmir Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Behçet hastası. Kan donması ve pıhtılaşması var.

* Süleyman Doğan, İzmir Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Romatizma, düşük tansiyon, unutkanlık, bel fıtığı, bağırsak tembelliği, kan şekerinde dengesizlik var.

* Demet Şahin, İzmir Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Bel Fıtığı hastası, iki dişinde kemik erimesi var.

* Ebru Arzu Erdal, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Guatr ve kalp damarlarında plak var.

* Enver Özer, İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide ameliyatı geçirmiş ancak şikayetleri devam ediyor.

* Türkan Özen,İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Akciğer hastası

* Veli Yavuzkılıç, İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Prostat ve varikosel hastası. Varikosel için ameliyat olması önerilmiş. Kronik Hepatit-B hastası.

* Hacı Abay, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi;Bel ve boyun fıtığı var.

* Hacı Ali Baştürk, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik idrar yolları ve göz iltihaplanması var. Yoğun baş dönmesi, kan değeri düşüklüğü sorunları var.

* Hacı Demir, İzmir Buca 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Karaciğer yetmezliği var. Hepatit-B hastası. Deri dökülmesi ve kaşıntı sorunları var.

* Hakan Mustafa,Şakran 3 Nolu T Tipi Hapishanesi; Psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve şuan kendine zarar verebilecek seviyede travmatik bir durum yaşadığı belirtilmiştir.

* Halil İriz,İzmir-Aliağa/Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon hastası ve ritim bozukluğu var.

* Halit Alper, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğer ameliyatı geçirmiş.

* Hanifi Kaçar, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ülser var.

* Gülizar Özdemir, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Haşimato türü Guatr, Yüksek tansiyo223-Hüseyin İdığ, Balıkesir/Bandırma2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Fıtık ameliyatında iç sinir sisteminde hasar oluşmuş. migren, kronik gastrit, ülser, böbrek iltihaplanması, nefes darlığı, sol gözde bulanıklık, sinüzit var.

* İbrahim Tekin, İzmir Aliağa Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ; İşkenceden kaynaklı kaburgalarda zedelenme. Kalp, astım (cihaz kullanıyor), Uyku apnesi rahatsızlıkları var.

* İbrahim Yağız, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B Hastası.

* İlhami Çınar, İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tek gözü göremeyecek duruma gelmiş.

* Hatice Aslan, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Kronik astım hastası.

* Hayriye Özkan, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Guatr hastası

* Hayriye Yağbasan, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Omurgalarında bağ dokusu iltihaplanmış ve verfi hastalığı bulunmaktadır.

* Hedai Urtekin, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Karaciğer yetmezliği, işitme ve görme bozukluğu var.

* Hikmet Adsız, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bacaklarda romatizma var.

* Hüseyin Eksik, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel Fıtığı, Şeker ve tansiyon hastası.

* İbrahim Çamdalı, Şakran T Tipi Hapishanesi; yüzde 40 engelli.

*İbrahim Halil Kaya, İzmir Buca/Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Ağız içinde yaralar var. Göğüs ve boyun ağrısı var.

* Nizam Algünerhan, İzmir Aliağa/Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; 2005 ten beri diyabet hastası. İleri derecede varis, bel ve boyun fıtığı var.

* Nuran Durak, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Eklem Rahatsızlığı (ayağında rahatsız).

* Kemal Taka, İzmir Aliağa Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Geçmişte katıldığı ölüm orucundan kaynaklı yağ ve tuz kullanamıyor, ayrıca ülser hastası olduğu için diyet yemek tüketmesi gerekmektedir.

* Lamia Asu, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; İç organlardan kaynaklandığı düşünülen ve bütün vücuda yayılan alerjik bir hastalığı var. Ayrıca guatr ameliyatı olmuş.

* Mahmut Badur, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; İki defa kalp krizi geçirmiş, kalp damarlarından ameliyat olmuş. Ayrıca böbreklerinden taş alınmış.

* Mahmut Baran, İzmir-Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası, anjiyo olmuş. Bel fıtığı, prostat, siyatik(sinir sıkışması) şikayetleri var.

* Mazlum Tunç, İzmir- Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Boyun fıtığı hastası. Gastrit ve göğüste ağrı var.

* Mehmet Halis Vural, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik astım hastası.

* Mehmet Kartal, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Reflü, Hepatit B, Varis, Migren.

* Mehmet Nuri Yılmaz, İzmir Aliağa Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Safra kesesinden ve mide ülserinden rahatsız. Hemoroid ameliyat olması gerekiyor.

* Mehmet Salih Filiz, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ülserotif kolit(kalın bağırsak iltihabı).

* Mehmet Yayan, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Koah, mide ülseri, mide fıtığı, reflü, migren hastalıkları var. Sağ bacağında yaralanmadan dolayı kısalma var, iki defa ameliyat olmuş düzelme yok.

* Murat Aydın, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Boyun fıtığı, kronik bronşit rahatsızlıkları var.

* Murat Kurt, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Boyun fıtığı var ve kronik bronşit hastası.

* M. Şirin Gümüş, İzmir Aliağa Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım ve ülser hastası.

* Turgut Koyuncu, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp Hastası. İki defa kalp krizi geçirmiş, kalp damarlarından ameliyat olmuş ve böbreklerinden taş alınmış.

* Rıza Kapazan, İzmir Aliağa Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Geçirdiği trafik kazasından dolayı sol gözünden yaralanmış. İçeride de tedavi için sevk ettirilmediğinden gözünü kaybetmek üzere.

* Sabır Alabalık, İzmir Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Hapishanesi; Kronik baş ağrısı ve migren var.

* Sami Öztürk, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Karaciğer yağlanması var.

* Sedat Karadağ, İzmir Aliağa Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sürekli baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma var. Sol gözü görmüyor. İhtiyaçlarını karşılayamıyor.

* Tahir Yağız, İzmir-Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım hastası.

*Talip Yakışır, İzmir Menemen T Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğerde kurşun yarası var.

* Miro Çağlı, İzmir/Menemen T Tipi Kapalı Hapishanesi; Vücudunda kurşun parçası var.

* Mustafa Sayan, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım hastası. Gastrit rahatsızlığı bulunmakta.

* Ömer Keskin, İzmir Çocuk Ve Gençlik Kapali Hapishanesi; Sağ kolunun kırık ameliyat edilmesi gerekiyor. Hastaneye sevki çıkarıldı ancak hala götürülmemiştir.

* Ömer Mutlu, İzmir Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi Hepatit-B hastası.

* Özgür Kaya, İzmir Aliağa Şakran Hapishanesi; Ortopedik sorunları var.

* Özlem Demirci, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi ; Multinodüler tiroid hastası.

* Selahattin Mete, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker, Baş Dönmesi, Bel Fıtığı, Hemoroit var.

* Şirin Paksoy, İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi; Guatr hastası.

* Şiyar Aydemir, İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit B, Kasık Fıtığı, Düz Taban, Migren, Böbrekte Taş Sırtta Fonksiyon Bozukluğu, Kollarda Sakatlık.

* Sercan Gümüş, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Sağ omuzda sinir yaralanması var.

* Şevkat Topkaya, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Göz ve mide rahatsızlığı var.

* Necdet Kaya, İzmir Aliağa Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi Bel fıtığı hastası ve gastrit şikayetleri var.

* Nurullah İpek, İzmir Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B hastası. Bel fıtığı, bronşit, kan dolaşımı sorunları var.

* Teymur Enes, İzmir Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon hastası.

BALIKESİR: 116 HASTA TUTUKLU

* A.rahman Filizer, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi; Alerjik astım (rinit), midede yara, helio bakteri, kronik gastrit, ülser, düşük tansiyon, böbrek iltihabı ve kumu rahatsızlıkları var. Hemoroid ameliyatı olmuş.

* Abdullah Yalçın, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sağ ayağından 13 kez ameliyat edilmiş, omuriliğinde platin var, ayağında kemik erimesi ve iltihaplanma var, yürüyemiyor, kişisel ihtiyaçlarını yardımla giderebiliyor.

* Can Berk Çekirge, Bandırma 1 Nolu T Tipi Hapishanesi; İleri safhada dalak büyümesi var. Bundan kaynaklı her an sarılık olma riski bulunmaktadır. Kontrole götürüldüğünde safra kesesinde taş çıkmış ve bu da diğer hastalığını tetikliyor. Küçüklüğünden beri kronik astım ve bronşit hastalığı bulunmaktadır.

* Aydın Nas, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Kapalı Tipi Hapishanesi; yüzde 95 görme engellidir. İhtiyaçlarını kendi başına karşılayamıyor.

* Abdurrahim Özbey, Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şizofren hastalığı var.

* Alaettin Gökhan, Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker komasına girmiş, kalp kapakçığı hastalığı, Tansiyon, prostat ve piskolojik rahatsızlıkları var.

* Burhan Babaoğlu, Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Hapishanesi; Omurgasındaki tümör teşhisi nedeniyle iki kez ameliyat oldu. Göz hastalığı nedeniyle bir gözü görmüyor ve psikolojik rahatsızları var.

* Celalettin Cenap Aracı, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik Hepatit-B hastasıdır. Akciğerde su toplanması var, kronik astım hastası. Lenf nodülü iltihaplanması var. Karaciğer ameliyatı olmuş. Safra kesesi, Hipertansiyon ve vertigo rahatsızlıkları var.

* Ahmet Kolakan, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi; Mitral Kapak Prolapsusu, kalp kapakçığı sorunu, troid sorunu, bel ve boyun fıtığı var.

* Cengiz Eker, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası, 3 damarı tıkalı, anjiyo olmuş, 2 damarına stent takılmıştır. Reflü, gastrit rahatsızlıkları var. Ayrıca akciğerinde üç yara tespit edilmiştir. Nefes almakta zorlanıyor.

* Cahit Yaşar, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bacağının biri kesik, protez kullanıyor. Ayrıca kol ve parmaklarını kullanamıyor.

* İhsan Dönmüş, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğer kanseri.

* İsmail Güven, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker, tansiyon, mide, prostat rahatsızlıkları var. Beyin ve mide ameliyatı olmuştur. Böbrek ve akciğerde kist var.

* İzzettin Tekman, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Gözaltındayken iki bacağına 6 kurşun sıkılması sonucu diz kapakları işlevsiz hale getirilmiş. Mide kanaması ve iç kanama geçirmiştir. Ayrıca Hemoroid ve yüksek tansiyon hastasıdır.

* Amber Kurtgözü Bakıray, Balıkesir Bandırma T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kanser teşhisi konularak ameliyat edilmiştir.

* Sait Kızar, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mesane kanseri ve prostat hastalığı mevcut. Mesane tümörü için 3 ameliyat geçirmiş. Göz hastalığı var. Safra kesesi alınmış. Prostat ameliyatı olmuş.

* Sedat Şaylan, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Belden aşağısı felç. %83 Engelli. Yaşamını tek başına idame ettiremiyor.

* Medeni Kaya, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi hastası. Ayrıca kalp de damar tıkanıklığı var.

* Mehşet Sırımsı, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Beyin ve sinüs kanalında kist var. Epilepsi hastasıdır. Böbrek ve ürolojik rahatsızlıkları mevcuttur.

* Musa Kaya, Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kafasında şarapnel parçaları var.

* Mustafa Kolakan, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tiroid hastası. Guatr ve kemik erimesi sorunları var.

* Nesip Tarım, Balıkesir/Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B Hastasıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer iltihaplanması var. Ayrıca gastrit ve ülser hastası.

* Ömer Dorudemir, Balıkesir Bandırma T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ateşli silahla yaralanmış. Omurgaya isabet eden kurşun hayati risk nedeniyle çıkartılamıyor. Rutin kontrol gerekiyor. Bağırsaktan 30 cm alınmış, midesi küçültülmüş, sol elinde his ve güç kaybı var.

* Ramazan Sarıkaya, Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevi; Böbrek hastası. Bir böbreği daha önce alınmış, kalan tek böbreği %35 çalışıyor. Diyet yemekleri verilmiyor.

* Abdülselam Güler, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp kapakçığında açılma var ve damar hastalığı mevcut.

* Ahmet Ete, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide rahatsızlığı var.

* Ahmet Soysal, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastasıdır, anjiyo olmuş. Mide, böbrek ve bel fıtığı şikayetleri var.

* Ali ihsan Dost, Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Yüksek tansiyon hastasıdır. Migren, gastrit ve yumuşak doku romatizma rahatsızlıkları var.

* Ercan Atak, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel, boyun fıtığı, kansızlık var.

* Ercan Karayel, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kanamalı gastrit, sinüzit, hemoroid, kansızlık, faranjit hastalıkları var.

* Ercan Oral, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp damarında daralma, kapakçıkta gevşeme, doğuştan bir damarın kaslar arasında kalması, dizler, el ve kollarda kısmi tutulma, aşırı ağrı, ülser, unutkanlık, faranjit hastalıkları var.

* Yavuz Soydamal, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası.

* Bejdar Ro Amed, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp rahatsızlığı, mide fıtığı, reflü, ülser, gastrit, alerji, prostat, kolon kanseri şüphesi var ancak hastaneye sevk edilmemiş.

* Yusuf Keklik, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım hastası. Kronik mide ülseri var.

* Yusuf Öztürk, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalıcı romatizması var.

* Yusuf Yavuz, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalın bağırsak (kronik kolon hastalığı) ve böbrek iltihabı rahatsızlıkları var.

* Yüksel Azak, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ; Tiroit rahatsızlığı var. Daha önce ameliyat olmasına rağmen sorunu hala devam ediyor.

* Yüksel Tatar, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit B hastasıdır. Ayaklarındaki lifler kopmuş bu nedenle ameliyat olmayı beklemektedir.

* Zeki Nas, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ; Kalp ve sinüzit hastalıkları var.

* Zinar Doğan, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Açlık grevi nedeniyle hala mide ağrısı ve baş dönmesi, kulakta basınç-zonklama yaşıyormuş.

* İbrahim Akman, Bandırma 2 No’lu T Tipi Hapishanesi; 2016 yılında Pankreatit tanısıyla Bursa Medkalpark Hastanesinde yattığı sırada göz altına alınıp tutuklanmıştır. Tedavisini hapishane şartlarında tamamlayıp pankreas hasarına bağlı diyabet gelişmiştir. şu an hem pankreatit hem diyabete yönelik ilaç kullanmaktadır.

*İbrahim Bakır, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B taşıyıcısı.

* Bahattin Kartal, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bağırsak tembelliği, hemoroid, boyun fıtığı, kasık fıtığı, anemi(kansızlık) hastalıkları vardır.

*Barış Tuncay, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Boğazında iltihaptan kaynaklı sorun nedeniyle beslenemiyor.

* Beytullah Arslan, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel fıtığı ve ayakta sinir sıkışması sorunları var.

* Bilal Şen, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Böbrek ve safra kesesi rahatsızlıkları var.

* Faruk Taştan, Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel ve boyun fıtığı var.

* Faysal Akgün, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp ve mide rahatsızlığı var.

* Fehim Kına, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası, açık kalp ameliyat olmuş. Mide, prostat (yüzde 90) rahatsızlıkları var.

* Mehmet Bağrıyanık, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Hapishanesi; 1999 yılında bedenini ateşe vermiş. Yeterli tedavi görmediği için sağlık sorunları devam ediyor. Ayrıca gut hastalığı var.

* Mehmet Bakıroğlu, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Yüksek tansiyon, prostat ve mide rahatsızlıkları var.

* Mehmet Emin Töre, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi: Guatr hastası.

* Serdar Batur, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Romatizma ve kalp romatizması hastası.

* Serdar Taşkın, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel Fıtığı var. Açlık grevi sonrası midede, kaslarında ve görmede hasar kalmış.

* Cafer Esmer, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Nefes darlığı rahatsızlığı var.

* Caner Gönül, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Omuriliğine bağlı sinirsel travma var.

* Celal Polat, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Romatizma rahatsızlığı var.

* Yusuf Demir, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ;Hepatit-B hastası.

* Enver Uçar, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım, bronşit, kronik alerji.

*Cevdet Halim, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker hastası, hemoroid ve fıtık var.

* Davut Ekinci, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik ülseratif kolit (kronik sindirim sistemi) hastalığı var.

* Uğur Tektaş, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Trafik kazası nedeniyle beyin travması geçirmiş. Bu nedenle uyuşma var.

* Umut Beyaz, Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bir gözü görmüyor, tedavi olamadığı için diğer gözünü de kaybetmekle karşı karşıya durumda. 4-5 yıldır ağzında hiç dişi olmadığı halde tedavisi yapılmıyor. Akciğerde sorun var. Hemorid rahatsızlığı var.

* Ümit Ağırbaş, Balıkesir/Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Boğazından (enfeksiyon nedeniyle) ameliyat olmuş. Ayrıca migren şikayeti var.

* Vedat Bingöl, Balıkesir/Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ;Kasık fıtığı ve anemi hastası.

* Vedat Cirasun, Balıkesir/Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı hapishanesi; Gözde damar tıkanıklığı var, damar kuruması nedeniyle sağ göz görmüyor. Sol göze sirayet etme ihtimali var. Yumurtalarda şişme, iltihap tutması var. Gastrit, kalp çarpıntısı sorunu var.

* Vedat Taş, Balıkesir/Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı

* Medet Sever, Balıkesir/Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası, kalpte ritim bozukluğu var. Nefes darlığı rahatsızlığı var. Akciğer zarında 1,5 cm plevral kalınlaşma mevcut. Karaciğer ve bir böbrekte kist var. Ayrıca migren hastası.

* Ekrem Gün, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit B, boyun sorunu, dizleri problemli, böbrek taşı var.

* Ekrem Karatay, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide hastalığı var.

* Hacı Bozkurt, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bağırsak hastalıkları ve idrar yollarında iltihaplanma var.

* Mahmut Bilgiç, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sol bacağı yarı felç. Bağırsaklarda sorun var. Mide ülseri, bel fıtığından iki kez ameliyat olmuş, yüksek tansiyon ve astım hastalıkları var.

* Mahsum Dima, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; İki adet bel fıtığı ve düzleşme, karaciğer yağlanması, safrada polip ve çamur, menisküs 2. derece dejenerasyon, sinüzit hastalıkları var.

* Malik Demirağaç, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel fıtığı sorunu var.

* Faruk Çelik, Bandırma 1 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik Hepatit-B hastası.

*Ferhat Daş, Balıkesir/Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp yetmezliği, bel fıtığı ve kansızlık var.

* Fetih Kazancı, Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B hastası var.

* Gemgin Durak, Balıkesir/Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp (stent takılı) hastası ve diz kapakta kemik büyümesi.

*Habib Aydoğdu, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel ve boyun fıtığı var. Vertigo, romatizma, böbrek-mide ülseri hastalıkları var.

* Halil Çelik, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ürolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı var. Prostat, fıtık ve hemoroid ameliyatı olmuş. Böbrek rahatsızlığı var.

* Hanifi Kanat, Balıkkesir Bandırma 1 Nolu Kapalı Hapishanesi; Kalp ve damar hastalıkları var. Bel-boyun fıtığı var. Ayrıca migren, reflü ve koah başlangıcı gibi rahatsızlıkları da var.

* Hasan Abdo, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon hastası. Ayrıca uyku bozukluğu var.

* Hasan İpek,Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hipertansiyon hastası.

* Hüseyin Kara, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası, stent takılı. ayrıca yüksek tansiyon hastası.

* Hüseyin Özarslan, Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B hastası.

* Hüseyin Özer, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Akdeniz anemisi. Bel-boyun fıtığı hastası. Ülser ve böbrek rahatsızlıkları var.

* İlyas Doğan, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Behçet hastalığı, boyun ve bel fıtığı, kansızlık, hastası.

* Hayrettin Adak, Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B hastası.

* Hayrettin Engin, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel-boyun fıtığı, kemik erimesi ve böbrek rahatsızlıkları var.

* M.Ali Deniz, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi;Hepatit-B hastası.

* M. Nuri Tiryaki, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Beyin damarlarında tıkanma sorunu var.

* M. Salih Atlı, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım hastası.

* M. Sıraç Keskin, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Boyun fıtığı hastası ve sürekli bel ağrısı çekiyor. Ayrıca göz kuruluğu var.

* Macit Alagök, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Hepatit-B hastası.

* Mahir Binici, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel fıtığı, kalpte ritim bozukluğu var.

* Nurettin Adanmış, Balıkesir Bandırma 1 Nolu Kapalı hapishanesi; Bağırsak ve böbrek ameliyatları olmuş, 28 yıldır hapishanedeymiş. Yeme problemi devam ediyormuş, yediklerini çoğu zaman çıkarıyormuş.

* Ramazan Batur, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sağ gözde yüzde 90 görme kaybı, sol gözde görmeme başlangıcı var.

* Mehmet Yılmaz, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp hastası.

* Mehmet Zengeralp, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel rahatsızlığı var. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları mevcut.

* Şirvan Akpolat, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide ve bel ağrısı var.

* Muhammed Muhammed, Balıkesir/Bandırma 2 Nolu Tipi Kapalı Hapishanesi; Bağırsak, idrar yollarında tıkanma, vücutta şişme var.

* Murat Aslan, Balıkesir Bandırma T Tipi Hapishanesi; Bel ve boyun fıtığı var. Reflü, bağırsak sorunu, kas- eklem romatizması hastalıkları da mevcut.

* Tayfur Tunç, Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Hapishanesi; Troid hastasıdır. Mide ağrıları var. Vakur damar rahatsızlığı, çapraz bağların kopması sonucu yürüme sorunu var. Bağırsaklarında gaz sıkışması var.

* Mustafa Aydın, Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sol grade 3 (3. Derece) varikosel nedeniyle ameliyat olması gerekiyor.

* Mustafa Gök, Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi; Wernicke Korsakoff Sendromu.

* Mustafa Karaboğa, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Troid hastası. Kalın bağırsak ve safra kesesi sorunları var. Yürek, Balıkesir/Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi ;Bağırsak sorunu var.

* Mustafa Tekin, Balıkesir Bandırma 2 Nolu Tipi Hapishanesi; Böbrek sorunu var.

* Naif Özkılıç, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Vertigo Hastası.

* Sinan Karabulut, Balıkesir/Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı hapishanesi; Açlık grevi sonrasında, kollarda uyuşma, güçsüzlük, ayakta uyuşma günlük yaşamı etkiler düzeyde.

* Şeyhmus Can, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Açlık grevinden kaynaklı rahatsızlıkları var. Mide bağırsak sorunu var (yara gibi acı hissediyor). Unutkanlık hala devam ediyor. Diş ağrıları başlamış.

* Tahir Cengiz, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Böbrek yetmezliği hastalığı mevcut. Böbreklerinden birinde hasar.

* Süphan Delen , Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Reflü ve mide rahatsızlıkları var.

* Şemseddin Tekin, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik prostat hastası.

* Nurullah Kalkan, Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım, mide ve psikolojik sorunları mevcut.

* Rahmetullah Kaplan, Bandırma T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker hastası. Bel ve boyun fıtığı hastalıkları var.

* Selman Aydın, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bağırsak, göz sorunu, prostat va baş ağrısı rahatsızlıkları var.

* Nevzat Karabacak, Balıkesir Bandırma 2 Nolu T Tipi Hapishanesi; Kalp rahatsızlığı, mide ülseri ve sinüzit gibi rahatsızlıkları var.

MANİSA: 37 HASTA TUTUKLU

* Abdulvahap Ekmen, Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi; Şizofren hastalığı ve yüzde 45 engelli raporu var.

* Ahmet Karakuş, Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi; Testis kanseri. 2019 yılında ameliyat olmuş. Ameliyattan sonra rutin kontrolleri dahi yapılmamış.

* Aslı Kişi, Manisa E Tipi Kapalı Hapishanesi; Kanser hastasıdır.

* Ekim Polat, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Koah hastası, kemik erimesi sınırda, kalp hastası, hipotezhormon tedavisi yapılmıyor, kanser ve felç kalma riski bulunmaktadır.

* Elif Ayyıldız, Manisa E Tipi Kapalı Hapishanesi; Şeker hastası, sık sık şeker komasına girmektedir. Diyet yemeği verilmiyor. Şeker seviyesi bir anda 1000-1100 lere çıkıp komaya giriyor. Birçok kez hastaneye yatırılıp tekrar hapishaneye gönderiliyor.

* Elif Şahin, Manisa E Tipi Kapalı Hapishanesi; İleri derecede böbrek yetmezliği var. Polikistik böbrek hastası. Hiper Tansiyonu var.

* Eyyüp Sari, Manisa Akhisar 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ağır Epilepsi, Kronik Astim, Akciğer Enfeksiyonu, Anksiyete Bozukluğu, Üst Solunum Yollarına bağlı Kronik Rinit, Alerji Ve Sinüzit var.

* Hasan Şaşmaz, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp, Tansiyon, Şeker, Kolesterol, Bel Ve Boyun Fıtığı, Hemeroit, Menüsküs, Böbrekte (7mm) Kitle var.

* Hüseyin Sarı, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp Hastası, Parkinson, Depresyon, Omurilik Eğrilmesi, Eklem Hastalıkları, Akciğer Hastalığı, Bağırsak- Mide Ülseri, Astım, Alerji Hastalıkları, Reflü, Ödem, Hiper Tansiyon hastalıkları vardır.

* İsmail Hakkı Kavaklı, Manisa Salihli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Felçli. Yüksek tansiyon hastası, prostat ve şeker hastasıdır.

* Mehmet Gülmez, Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi; Akciğerinde 6 mm’lik nodül olduğunu ve revire çıkartılmadığını beyan etmiştir.

* Mahmut Demirel, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide, Bağırsak, Kalp, Migren Hastalıkları var.

* Mehmet Masum Ocak, Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi Böbrek ameliyatı geçirdi bunun yanı sıra alerjisinden ötürü kullandığı ilaç bağışıklık sistemini düşürmektedir.

* Mehmet Tekin, Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi; Beyinde tümör var ve her geçen gün büyüyor.

* Nimetullah Tunç, Manisa Akhisar T Tipi Hapishanesi; Yüksek tansiyon hastası. Kalpte kalbinde Aritmiler(yavaş atmaya bağlı kalp sorunları), eklem hastalıkları, Romatoid Artrit(iltihaplı romatizma) , bel ve boyun fıtığı, görme bozukluğu, sinüzit, faranjit, mid ve bağırsak sorunları, üst solunum yolları sorunlarına bağlı kronik rinit alerji hastalıkları var.

* Süleyman Gültekin, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Epilepsi hastası. Bel ve boyun fıtığı var. Mide ülseri, hemeroid ve kollarda uyuşma var.

* Şerif Bek, Manisa T Tipi Hapishanesi; Tansiyon hastalığı bulunmaktadır ve bu süreçte 2 defa emboli gelişti, kolunu iyi kullanamıyor, sürekli kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyor.

* Yusuf Çakır, Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi; şeker ve kalp hastasıdır. Hapishanede 4 kez anjiyo olmuş ve stend takılmıştır. Ayrıca prostat rahatsızlığı vardır. Şu anda tek kişilik hücreye alınmış olmakla, kendisine bakacak durumda değildir.

* Abdulkerim Varışlı, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kuyruk kemiği/kürek kemiği bozuk, bel kayması ve kasık rahatsızlıkları var.

* Cengiz Ayar, Manisa Akhisar T Tipi Hapishanesi; Ritmik kalp rahatsızlığı var. Bel fıtığı ve belde disk kayması oluşmuş.

* Yılmaz Kahriman, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bağırsak rahatsızlığı, bronşit, mide rahatsızlığı, bademcik enfeksiyonu, bacaklarında kemik rahatsızlığı var.

* Yılmaz Yürek, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kalp, düşük şeker, göz rahatsızlıkları var.

* Mesut Yoltay, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Vertigo hastası, başı dönerek düşmesinden dolayı merdivensiz odaya geçmek istemesine rağmen bu isteği karşılanmamış.

*Muhammet Mahmo, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide ve Bağırsak rahatsızlığı var.

* Serdar Terzi, Manisa Salihli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kasıklarda kist var, 2 kez ameliyat olmuş.

* Sinan Gül, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Omurilik Kanal Darlığı, Bel Fıtığı, Reflü, Gastrit, Migren Hastalıkları var.

* Şakir Akurt, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Bel ve Boyun Fıtığı, Kronik Faranjit, Boğazda Kist, Reflü var.

* Mutlak Tozun, Manisa Akhisar T Tipi Hapishanesi ; Sara hastası. Kalp hastası. Kaslarda erime, yumurtalık kisti, mide ülseri, gastrit ve basur hastalıkları var.

* Mustafa Altuğ, Manisa T Tipi Kapalı hapishanesi; Şeker ve tansiyon hastası. Böbreklerinden dolayı sürekli diyet yapıyor. Cezaevi koşullarından kaynaklı KOAH hastası olmuştur.

* Rıdvan Çelik, Manisa Akhisar T Tipi Hapishanesi; Üst Solunum Yolu Rahatsızlığı Var. Burnu Kırık Nefes Almakta Sorun Yaşıyor. Bel Fıtığı, Alerjik Rinit (Astıma Yol Açmış), Gastrit, Ülser, Göz Sorunu Var.

*Selahattin Kızılçınar, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Astım, Variskoler, Kalp hastalığı var.

* Tubanur Çiçek, Manisa E Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik Hipertansiyon hastası ve iltihaplı eklem romatizması hastası.

* Orhan Kara, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Beyinde kist var.

* Nidayi Tezer, Manisa Akhisar T Tipi Hapishanesi; Anemi var ve astım hastası.

* Süleyman Altun, Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Hapishanesi; Sarı Nokta Göz Hastalığı var.

* Ömer Faruk Kadıoğlu, Manisa T Tipi Kapalı hapishanesi; İki yıl önce cezaevi şartlarında apandisit ameliyatı geçirmiş. İç kanamaları oluyor. Trombosit eksikliğinden kaynaklı kanaları sık sık meydana geliyor ve risk teşkil ediyor.

* Nesibe Nur Akbaş, Manisa E Tipi Kapalı Hapishanesi; Damar ameliyatı olması gerekiyor.

DENİZLİ: 16 HASTA TUTUKLU

* İsmet Özçelik, Denizli D Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik Kalp hastasıdır.

* Mehmet Yalçın, Denizli T-Tipi Kapalı Hapishanesi; 1956 Doğumlu. Kalp ameliyatı olmuş. Tansiyon, şeker ve astım hastalıkları var.

* Ömer Şamlı, Denizli Kocabaş Hapishanesi; yüzde 74 engelli. Akciğer hipertansiyonu var, akciğerlerinin yüzde 38’i çalışıyor. Soğuğa karşı aşırı hassas olan reyno fenomeni hastasıdır. İllomedin tedavisi gördü. El ve ayak parmaklarında kopmalar ve kesilmeleri vardır. Tutma ve kavrama yetileri önemli ölçüde azalmıştır. Kortizon tedavisi sebebiyle ağzında açılma kısıtlılığı vardır. Gıdaları sıvı olarak alabilmektedir. El ve ayaklarında açılan yaralar geç iyileşmektedir. Birçok hastaneden raporu vardır.

* Adnan Karataş, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tüberküloz hastası.

* Bawer Eye, Denizli T Tipi Hapishanesi; Göz hastalığı var.

* Emre Turan, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Ülseratif Kolit Hastası.

* Engin Akkaya, Denizli T Tipi Hapishanesi; Bacağının kırık kemiklerinde ayrılma olduğu için ameliyat olduğunu beyan etmiştir.

* Yusuf Akbaba, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi ; Diyabet, hipertansiyon, diyabetik norotip, diyabetik retinopati gibi rahatsızlıkları var.

* Erdal Dengız Sağlam, Denizli T Hapishanesi; Belinde kist tespit edildi. Sabaha kadar acı içinde kıvranıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

* Halil Yılmaz, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi; yüzde 50 Zihinsel engelli.

* İbrahim Kuzu, Denizli D Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik Alerjik Astım Hastası.

* İlhan Yükkol, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Zihinsel engelli.

* Levent Yaşar, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Tansiyon hastası.

* Mehmet Aktaş, Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik akciğer hastası. Bağışıklık sistemi tamamen çökmüş durumda.

* Nuri Bağış, Denizli D Tipi Kapalı Hapishanesi; Yaşlılığa bağlı kronik hastalıkları var ve diş problemi var, dişlerini kullanamıyor, tedavisi yapılmadı.

*Süleyman Alev, Denizli D Tipi Kapalı Hapishanesi; 02.02.2015 tarihinde böbrek nakli olmuş. 11.06.2016 tarihinde tutuklanmış. 1 yıl 15 gün cezası var. ATK cezaevinde kalabilir raporu vermiş.

AFYON: 6 HASTA TUTUKLU

* Aziz Kolanç, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Mide ülseri ve anemi şikayetleri var. Safra kesesinde rahatsızlık var.

* Cengiz Oktay, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Gözüne takılan silikon nedeniyle sağ gözde kaybı yaşamıştır.

* Cihat Oğraş, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Göz sorunu var.

* Dijvar Nesri İsmail, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Kolu sakat ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

* Engin Okuducu, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; 142 gün açlık grevinde kalmış, açlık grevinden kaynaklı rahatsızlıkları var. Dışkı ile kan atıyor. Fizik tedaviye ihtiyacı da varmış.

* Hasari Yumuşak, Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi; Üst sinüs yolunda kist var. Kronik PLT (kanda trombosit eksikliği) mevcut.

MUĞLA: 5 HASTA TUTUKLU

* Özal Korkmaz, Muğla E Tipi Kapalı Hapishanesi; Sol tarafı felçli.

* Adnan Abay, Muğla Dalaman Hapishanesi; Ruhsal ve bedensel engelli.

* Kamuran Doğan, Muğla E Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik kalp hastası.

* Mehmet Ali Büyüközdoğan, Muğla E Tipi Kapalı Hapishanesi; Kronik şeker hastası.

* Osman Ekinci, Muğla E Tipi Kapalı Hapishanesi; Tiroid hastası.

KÜTAHYA

* Hidayet Özçelik, Kütahya Tavşanlı T Tipi Hapishanesi; Sağ kulağı çocukluktan duymuyor. Sol kulağı da cezaevinde yüzde 70 işitme kaybı oluştu. Şu an kulaklık kullanıyor. Halen kulak çınlaması devam ediyor. Ayrıca uyku apnesi hastalığı bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.