İddia: Madalyalı Rus general Vitali Gerasimov Ukrayna'da öldü

İddia: Madalyalı Rus general Vitali Gerasimov Ukrayna'da öldü

.

A+A-

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya ordusunun önde gelen isimlerinden Vitali Gerasimov'un, Harkov kentinin dışındaki çatışmalarda öldüğünü öne sürdü. Rusya'dan henüz açıklama gelmedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya ordusunun üst düzey isimlerinden bir generalin Harkov'daki çatışmalarda öldüğünü öne sürdü. İddiaya göre, 41'inci Ordu Kurmay Başkanı olan, ikinci Çeçen Savaşı'nda ve Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarında yer alan, Kırım'ın ilhakı sonrasında da madalya ile ödüllendirilen Tümgeneral Vitali Gerasimov, başka yüksek rütbeli askerlerle birlikte Harkov dışındaki çatışmalarda öldü. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklamasında, Rus istihbarat teşkilatı FSB'nin iki çalışanının Gerasimov'un ölümünden söz ettiği ve Ukrayna içinde artık şifreli sistem ile güvenli şekilde iletişim kuramadıklarından şikayet ettikleri öne sürülen bir ses kaydına yer verildi.

Araştırmacı gazetecilik sitesi Bellingcat ise Gerasimov’un ölümünü bir Rus kaynaktan doğrulattığını savundu. Sitenin yöneticisi Christo Grozev, aynı zamanda Ukrayna istihbaratının yayınladığı ses kaydındaki FSB subaylarından daha yüksek rütbeli olanının kimliğini doğruladıklarını da savundu.

Teyit edilirse, Gerasimov, Rusya'nın Ukrayna operasyonunda bir hafta içinde ölen ikinci general olacak. Mart başında da, Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'nin öldüğü iddia edilmişti. Rus medyası bu iddianın teyit edildiğini yazmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.